Evropska liga
27

Bayer siguran kod Rangersa, Shakhtar iznenađujuće pobijedio u Wolfsburgu

N. K.
Rangers - Bayer (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Bayera pobijedili su u prvoj utakmici osmine finala Evropske lige u Glasgowu ekipu Rangersa rezultatom 3:1 i tako stekli veliku prednost uoči revanša u Leverkusenu.
Gosti su u vodstvo stigli osam minuta prije odlaska na odmor kada je pogodio Havertz iz penala. Ujedno je 0:1 bio rezultat prvog poluvremena.

Aranguiz je u 67. minuti udvostručio vodstvo Bayera, a onda je Edmundson donio tračak nade za Rangerse. Ipak, Bailey je golom dvije minute prije kraja mčea čini se zapečatio sudbinu škotske ekipe u ovogodišnjem izdanju Evropske lige.

Veliku pobjedu ostvario je Shakhtar na gostovanju u Wolfsburgu rezultatom 2:1. Moraes je već u 17. minuti zaledio Volkswagen Arenu, a zanimljivo da su obje ekipe promašile penal prije odlaska na odmor. U strijelce se nisu upisali Kovalenko i Weghorst.

Čim se krenulo s centra u nastavku meča Wolfsburg je izjednačio preko Brooksa, ali je pobjedu Shakhtaru donio Antonio pred kraj meča.

Olympiakos i Wolverhamtpon su odigrali neriješeno 1:1 i putnik u četvrtfinale iz ovog duela definitivno će se znati nakon revanša u Engleskoj. Grčka ekipa je imala hendikep sat vremena utakmice budući da je Semedo dobio crveni karton, ali je u 54. minuti došla u vodstvo golom El Arabija. Ipak, Neto je u 67. minuti postavio konačnih 1:1.