Nogomet
7

Barton ismijao Ferdinandov odlazak u mirovinu: I ja se povlačim!

Totalsport
Joey Barton (Foto: AFP)
Joey Barton (Foto: AFP)
Nakon što je u srijedu Rio Ferdinand (34) objavio kraj karijere uengleskoj reprezentaciji, isto je u večernjim satima napravio i Joey Barton, koji je upisao ni manje ni više nego - jedan nastup.

Očito je da je "zločesti dečko" engleskog nogometa odlučio ismijati cijelu situaciju vezanu za odlazak Rija Ferdinanda, stopera Manchester Uniteda, u reprezentativnu penziju, pa je tako na svom Twitter-profilu napisao;

"I ja sam odlučio objaviti kraj reprezentativne karijere. Bila mi je čast tako dugo predstavljati svoju zemlju. Bila su to dobra vremena. Odlučio sam se koncentrirati na klupske obaveze. Nadam se da će navijači shvatiti!"

Sličnim se riječima putem saopćenja za javnost oprostio Ferdinand, samo što je on za reprezentaciju upisao 81 nastup, a debitirao je još 1998. godine. Bartonov jedini nastup dogodio se u prijateljskoj utakmici protiv Španije 2007. godine!

Podsjetimo, Barton već godinama pokazuje istinsku averziju prema reprezentaciji, pa je tako nakon silnih neuspjeha na velikim takmičenjima kritizirao igrače koji potom objavljuju autobiografije.

"Igrao sam kao go*no! Kupite moju knjigu", bio je njegov prijedlog za ime knjige.