La Liga
130

Barcelona u završnici utakmice "riješila" Betis i nastavila potjeru za Realom

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Barcelone pobijedili su na stadionu Benito Villamarín u okviru 21. kola La Lige ekipu Betisa rezultatom 4:2 te su tako nastavili potjeru za vodećim Real Madridom.

Prvo poluvrijeme je proteklo u inicijativi Barcelone koja je krunisana u 21. minuti kada Torres dovodi goste u vodstvo na asistenciju Pedrija.

U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena Lewandowski je postigao novi pogodak, ali je on bio poništen nakon gledanja VAR-a poslije kojeg je ustanovljen ofsajd. Prvo poluvrijeme je tako okončano rezultatom 1:0 za Barcelonu.

Već u trećoj minuti nastavka večeras odlično raspoloženi Torres postiže svoj drugi pogodak i udvostručuje vodstvo Barcelone.

Ipak, za samo 11 minuta Betis se u potpunosti vratio u igru. Dvostruki strijelac bio je bivši Realov igrač Isco koji poravnava rezultat na 2:2. Činilo se kako će Barcelona tako prokockati veliko vodstvo, ali su u 90. i 92. minuti ipak došli do trijumfa. Pogodio je rezervista Joao Felix, dok je fenomenalni Torres upotpunio hat-trick.

Barcelona je preskočila Athletic i sada se nalazi na trećem mjestu La Lige sa sedam bodova zaostatka za vodećim Realom. Betis je na devetoj poziciji. U narednom kolu Barcelona dočekuje Villarreal, dok će Betis gostovati Mallorci.

Rezultat i strijelci:

Betis - Barcelona 2:4 (Isco 56', 59' - Torres 21', 48', 90+2', Joao Felix 90')

Tabela: