Ponuda nije prihvaćena
45

Barcelona nakon Messijevog odlaska u MLS: Željeli smo da ponovo obuče naš dres

D. B.
Katalonski klub Barcelona zvanično se oglasio povodom odlaska argentinskog nogometaša Lionela Messija u MLS ligu.

Nakon što je postalo jasno da Messi neće produžiti ugovor s PSG-om, kružile su špekulacije da će se Argentinac vratiti u Barcelonu, no to se nije dogodilo. On je odbio tu mogućnost, kao i milione iz Saudijske Arabije te je potpisao za Inter Miami. On je potom objasnio svoju odluku, a oglasila se i Barca kratkim saopćenjem na zvaničnoj internet stranici.

"Messijev otac i predstavnik je u ponedjeljak 5. juna obavijestio presjednika Barcelone Joana Laportu o odluci igrača da se pridruži Inter Miamiju uprkos tome što je dobio ponudu od Barce, uzimajući u obzir želju Barcelone i Messija da ponovo nosi naš dres. Predsjednik Laporta razumije i poštuje Messijevu odluku da nastupa u manje zahtjevnoj ligi, dalje od svjetala reflektora i pritiska kojem je bio izložen u proteklim godinama. Joan Laporta i Jorge Messi su se dogovorili da zajedno rade na promovisanju odavanja počasti nogometašu koji je bio, koji jeste i koji će uvijek biti voljen u Barceloni", navodi se u saopćenju.

Messijeva odluka o odlasku u Inter Miami znači da je nakon 23 godine napustio Evropu, gdje je ostvario briljantnu karijeru.