Nogomet
0

Barcelona najavljuje žalbu zbog isključenja Ibrahimovića i Guardiole

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nogometni klub Barcelona žalit će se zbog crvenih kartona dodijeljenih treneru Josepu Guardioli i švedskom napadaču Zlatanu Ibrahimoviću u subotnjoj prvenstvenoj utakmici u gostima kod Almerije, saznaje Sport.

Guardiola je bio isključen zbog negodovanja i protesta jer je smatrao da je za njegovu ekipu trebao biti dosuđen kazneni udarac. Navodno se unio pomoćnom sucu u lice i derao se na njega.

Ibrahimović je, pak, dobio crveni karton u 60. minuti ''zbog udaranja protivničkog igrača''. No, u Barceloni tvrde da usporena snimka pokazuje da je do kontakta došlo slučajno, bez namjere švedskog napadača.

Barcelona je odigrala samo 2-2 protiv Almerije, što je iskoristio madridski Real, koji je u istom, 25. kolu kao domaćin pobijedio Sevillu s 3-2, i to nakon što je gubio s 2-0, a pobjednički gol postigao je u sudačkoj nadoknadi. Real i Barcelona sada imaju po 62 boda, ali Madriđani su na prvom mjestu na tabeli zbog nešto bolje gol razlike.

Barcelona će u sljedećem kolu ugostiti Valenciju na svom stadionu Camp Nou. Dakako, posao u toj utakmici bi aktualnim prvacima bio znatno lakši s Ibrahimovićem na terenu i Guardiolom na klupi.

Čeka se odluka Disciplinske komisije Španjolskoga nogometnog saveza.