Važna tri boda
13

Barcelona minimalno pobijedila ekipu sa začelja La Lige, Pjaniću samo 15 minuta

K. H.
Ekipa Barcelone pobijedila je Huescu minimalnim rezultatom 1:0 u susretu 17. kola španske La Lige, a naš Miralem Pjanić u igru je ušao u 75. minuti.

Nakon remija protiv Eibara u prošlom kolu (1:1), u meču koji je Barcelona igrala bez Lionela Messija, tim iz Katalonije od prve minute krenuo je silovito prema golu domaće Huesce pa je tako u prvih 45 minuta Blaugrana u potpunosti nadigrala posljednjeplasiranu ekipu La Lige.

Izabranici Ronalda Koemana, a među kojima od prve minute nije bilo Miralema Pjanića, imali su 13 šuteva prema golu Huesce u prvom poluvremenu, četiri u okvir gola. Uspjeli su postići jedan gol i to preko Frenkie De Jonga koji je mirno pogodio nakon genijalne asistencije Messija u 27. minuti. Bila je to 300. asistencija za Argentinca u La ligi.

[TWITTER]1345829502253989890[/TWITTER]

Vrijedi izdvojiti i sjajnu odbranu domaćeg golmana Alvara Fernandeza u 42. minuti kada je fantastično zaustavio pokušaj Messija iz slobodnog udarca.

Za razliku od prvog, Barcelona drugo poluvrijeme počinje nešto sporije, bez pritiska kao iz prvog dijela igre i u 63. minuti mogla je biti žestoko kažnjena nakon šanse Mir Vicentea, no Ter Stegen je odlično reagovao i spasio goste.

Miralem Pjanić u igru je ušao u 75. minuti umjesto Sergija Busquetsa, a već u 77. minuti imao je priliku postići pogodak, no iz izgledne pozicije s vrha kaznenog prostora je šutirao loše i preko gola. Do kraja meča nije bilo pogodaka, ni promjene rezultata.

U ranije odigranom meču, Atletico Madrid je golom Luisa Suareza u 90. minuti pobijedio Alaves u gostima te tako zadržao lidersku poziciju na tabeli, pa tako Barcelona nakon ove pobjede zaostaje 10 bodova za timom iz Madrida.

Uz to, Atletico ima i utakmicu manje, a s ovom pobjedom Barcelona je smanjila zaostatak za drugoplasiranim Real Madridom na osam bodova, uz jednu utakmicu manje.

Huesca - Barcelona 0:1

Današnji mečevi:

Athletic Bilbao - Elche 1:0 Alaves - Atletico Madrid 1:2 Eibar - Granada 2:0

Real Sociedad - Osasuna 1:1

Tabela: