Najava drugog kola Lige prvaka
0

Barcelona gostuje u Lisabonu, Juventus dočekuje Shakhtar

Klix.ba
Večeras se nastavlja Liga pravaka, najelitnije evropsko nogometno takmičenje, u okviru kojeg će se odigrati šest utakmica.
Messi i ekipa traže drugu pobjedu protiv ekipe Benfice (Foto: AFP)
Messi i ekipa traže drugu pobjedu protiv ekipe Benfice (Foto: AFP)
U okviru grupe G Barcelona putuje u Portugal, gdje će se susresti sa Benficom. Četverostruki evropski prvak traži i drugu pobjedu u grupnoj fazi nakon što su u prošlom kolu teškom mukom na Nou Campu savladali Spartak iz Moskve.

Katalonci bilježe jedan od najboljih startova u Primeri, gdje su nakon šest kola ostvarili isto toliko pobjeda. U drugoj utakmici ove grupe, Ruska ekipa tražit će prve bodove protiv škotskog Celtica.

Grupa G: Spartak Moscow - Celtic Benfica - Barcelona

Igrači Chelseja na treningu uoči utakmice u Danskoj (Foto: AFP)
Igrači Chelseja na treningu uoči utakmice u Danskoj (Foto: AFP)
Baš kao Barcelona, i Juventus će dominaciju u Seriji A pokušati nastaviti i u večerašnjem susretu protiv Shakhtara iz Donetska. U prvom susretu italijanska ekipa je pružila odličnu igru protiv prvaka Evrope Chelseja na Stamford Bridgeu, gdje su nakon 2:0 uspjeli remizirati i osvojiti bod protiv ekipe Roberta di Matea.

U drugoj utakmici Chelsea gostuje u Danskoj, gdje će se susresti sa debitantom FC Nordsjaellandom.

Grupa E: FC Nordsjaelland - Chelsea Juventus - Shakhtar Donetsk

Igrači Bayerna se spremaju za utakmicu protiv BATE Borisova (Foto: AFP)
Igrači Bayerna se spremaju za utakmicu protiv BATE Borisova (Foto: AFP)
U grup F snage će odmjeriti pobjednici prvog gola, BATE Borisov i Bayern Munich. Nijemci su dominantni u Bundesligi i u prvom kolu Lige prvaka bez problema su savladali Valenciju koja će večeras dočekati Lille na svojoj Mestalli u potrazi za prvim bodovima.

Trener Pellegrino od početka najavljuje ofanzivu na gol francuske ekipe i, kako je kazao, ukoliko večeras ne osovje tri boda, u četiri preostale utakmice moraju pobijediti.

Grupa F: BATE Borisov - Bayern Munich Valencia - Lille