Nogomet
23

Barcelona - Bayern 3:0: Messija ni četiri čuvara nisu uspjela zaustaviti

Klix.ba
(Foto: EPA)
Veliku prednost pred revanš u Munchenu ostvarila je Barcelona trijumfom 3:0 nad Bayernom na Camp Nou stadionu u večerašnjem polufinalu Lige prvaka.

Centralna figura meča bio je Lionel Messi koji je uprkos striktnim čuvarima koji se nisu odvajali od njega postigao dva pogotka za Barcelonu.

Domaći tim je tokom prvog poluvremena bio mnogo bolji protivnik. Redale su se prilike pred golom Bayerna, ali je briljirao Maneul Neuer koji je sjajnim intervencijama u nekoliko navrata spasio goste. Već u desetoj minuti Luis Suarez je izašao sam pred gol Bayerna, ali je Neuer odbranio.

Četiri minute kasnije u prilici se našao Neymar čiji je udarac iz neposredne blizine izblokirao Rafinha. U 18. minuti jedinu priliku za Bayern u prvom poluvremenu propušta Robert Lewandowski nakon asistencije Mullera. Poljak nije dobro zahvatio loptu u odličnoj situaciji.

Neuer je spasio Bavarce i u 39. minuti, ponovo u situaciji jedan na jedan, ovog puta sa Danijem Alvesom nakon odličnog zadnjeg pasa Andresa Inieste.

U nastavku utakmice Bayern se oslobodio pritiska i Barceloni sve do posljednjih 15 minuta utakmice nije dozvoljavao da ugrozi gol Neuera kao tokom prvog poluvremena. U 60. minuti odlični Neuer intervenisao je van kaznenog prostora ispred Suareza.

Jedanaest minuta kasnije šutirao je Alcantara, lopta je promijenila pravac i zamalo završila u mreži. U 76. minuti Barcelona dolazi u vodstvo pogotkom Lionela Messija. Argentinac je dobio loptu na dvadeset metara od gola, namjestio se i preciznim udarcem pogodio za 1:0.

Tri minute poslije Messi postiže i drugi gol za Barcelonu, ovog puta nakon solo akcije u kojoj se bez problema riješio Boatenga, te loptu rutinski pored Neuera poslao u mrežu.

U četvrtoj minuti sudijske nadoknade Neymar koristi ukazanu priliku i postiže treći pogodak za Barcelonu za veliku prednost pred minhenski revanš.

Liga prvaka, polufinale:

Barcelona - Bayern 3:0