Nogomet
0

Barca četvrtfinale kupa platila povredama Fontasa i Pedra

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Iako je Barcelona izborila plasman u četvrtfinale španskog Kupa kralja, ne može biti u potpunosti zadovoljna kada se sagledaju svi detalji utakmice igrane u četvrtak.

Naime, pobjeda protiv Osasune u uzvratu Kupa kralja (2-1, sveukupno 6-1) koštala je evropske i svjetske prvake gubitka Andreua Fontasa do kraja sezone, te gubitka Pedra na nešto kraći period. Talentirani mladić, koji je potpisao krajem prošle godine profesionalni ugovor s Barcelonom, pokidao je prednje križne ligamente desnog koljena nakon svega 15 minuta igre.

Fontasova povreda i prodaja Maxwella (PSG) znači da je trener Katalonaca Josep Guardiola poprilično sada oslabljen na odbrambenim pozicijama uoči nastavka "lova" za vodećim sastavom Primere – Real Madridom.

Nešto manju, ali ne i manje važnu, povredu zadobio je i napadač Pedro. Španac je ušao u igru u nastavku utakmice te je igrao svega 23 minute prije negoli je zbog povrede butnog mišića morao napustiti teren.

Pedro će u petak biti podvrgnut dodatnim pretragama koje će ustanoviti koliko će izbivati s terena. Prva nagađanja Marce kazuju da će Španac gotovo sigurno propustiti susret protiv Real Madrida u prvome četvrtfinalnom kup-dvoboju koji je na rasporedu iduće sedmice, tačnije 18. januara, na stadionu Santigao Bernabeu.