Serie A
270

VIDEO / Balotelli postigao dva gola za pobjedu Milana nad Udineseom

Piše: D. B.
Foto: AFP
Foto: AFP
U posljednjem susretu 23. kola talijanske Serije A ekipa Milana je ugostila Udinese. Novi igrač u dresu Rossonera, talijanski reprezentativac Mario Balotelli, pogodio je dva puta u debiju za pobjedu svog novog tima.

Popularni Super Mario je prije nekoliko dana iz Manchester Cityja stigao u redove Rossonera, a u svom debiju je postigao prvijenac. Balotelli je savladao golmana Udinesea u 25. minuti. Milan je u prvom dijelu susreta imao nekoliko odličnih prilika, prvenstveno preko Montoliva, Zapate i El Shaarawyja, ali je se na odmor otišlo pri rezultatu 1:0 u korist domaćih.

Drugo poluvrijeme je donijelo izjednačenje. Gosti iz Udina su kaznili promašaje protivnika i poravnali rezultat na 1:1 u 55. minuti golom Pinzija, koji je pogodio nakon asistencije Muriela.

Milan je nakon primljenog gola ozbiljnije krenuo ka golu Udinesea, a rezultat toga su bile izgledne prilike za novo vodstvo. Vrijedne pomena su svakako one koje su propustili Nyang, Balotelli i Krkić. U 87. minuti su gosti iz Udina imali svoju priliku da odnesu sva tri boda sa stadiona San Siro, ali je udarac Merkela ipak završio pored gola.

Kako to obično biva, uslijedila je kazna. U posljednjim trenucima susreta je dosuđen penal za Milan, koji je Balotelli pretvorio u svoj drugi gol i tako ovjerio pobjedu Milana nad Udineseom.