Nogomet
6

Balotelli: Nice može osvojiti Ligue 1

Klix.ba
Mario Balotelli (Foto: EPA)
Mario Balotelli (Foto: EPA)
Talijanski nogometaš Mario Balotelli smatra da Nice ima najbolje navijače u Francuskoj te da može osvojiti Ligue 1.

Balotelli je stigao u Nice iz Liverpoola tokom ljeta, nakon što je Milan odlučio da mu ponudi ugovor poslije jednogodišnje posudbe.

"Nice je veoma dobar tim, čak i bez mene. Kad ja nisam igrao, ekipa je pravila dobre rezultate. Što se mene tiče, ponosan sam na lidersku poziciju na tabeli, no, to nije dovoljno. Želim više, želim se osjećati bolje i postići još golova", izjavio je Balotelli.

On smatra da titula prvaka Francuske nije nemoguća misija.

"Možemo osvojiti titulu, ali će to biti veoma teško. Odigrali smo tek 11 utakmica, ali je sve moguće. Imamo fantastičan tim, Alassane Plea me fascinirao. On može postati vrhunski nogometaš ukoliko nastavi ovako. Postat će zaista sjajan napadač. Jean Seri je također dobar igrač, kao što su Ricardo Pereira, Wylan Cyprien, Dalbert i drugi", rekao je napadač Nice.

On čini sve kako bi se vratio u formu i što više pomogao svojoj ekipi.

"Da budem iskren, ne pričam mnogo, no, kad vidim neke stvari i da igrač može biti bolji, tada mu dam savjet. Pokušavam pomoći ekipi na terenu svojom igrom, takav sam. Više nisam dječak, postao sam čovjek, to je razlika. Imam vremena da pronađem svoju formu, to će biti dobro za tim. Sada sam na 60 ili 65 posto", kazao je Balotelli.

Potom je komentarisao francusku Ligue 1.

"Teško je, kad sam došao ovdje mislio sam da će biti lakše, ne zato što sam smatrao da Ligue 1 nije veoma kvalitetna, nego što nisam očekivao da bude kao engleska ili talijanska liga. Sve je bliža nivou Premierlige, Serije A i Bundeslige", smatra talijanski nogometaš.

Nice ima sjajne navijače, a Mario je njihov ljubimac. Svakih šest minuta u prosjeku proda se jedan njegov dres.

"To je sjajan podatak, sretan sam zbog toga. Od svih klubova za koje sam igrao, Nice ima najstrastvenije navijače. U Interu, Milanu, Manchester Cityju i Liverpoolu su strastveni navijači, ali su ovdje najbolji", završio je Balotelli.