Kažnjen zbog kršenja pravila
0

Balotelli definitivno bez poziva u reprezentaciju

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Kao što su talijanski mediji ranije i najavili, selektor talijanske nogometne reprezentacije Cesare Prandelli izostavio je s popisa igrača za predstojeće izazove Daniellea de Rossija i Marija Balotellija.

Obojica su na taj način kažnjena zbog kršenja etičkih pravila, tačnije zbog ružnih incidenata u kojima su sudjelovali igrajući za svoje klubove. De Rossi je, podsjetimo, laktom pogodio Darija Srnu u dvoboju u kojem je njegova Roma poražena od Šahtara u Donjecku (3-0) i ispala iz Lige prvaka. Disciplinska komisija UEFA-e kaznila je veznjaka s tri utakmice zabrane igranja u evropskim kupovima.

Balotelli je, pak, u utakmici Evropske lige u kojoj je njegov Manchester City pobijedio Dinamo Kijev (1-0), ali i ispao iz daljnjeg takmičenja, pogodio kopačkom u trbuh Gorana Popova.

Italija u petak gostuje u Sloveniji u sklopu grupe C kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012, dok će se četiri dana kasnije u Kijevu suprotstaviti Ukrajini u prijateljskoj utakmici.

Premijerni poziv u reprezentaciju za te je dvoboje dobio veznjak Cesene Marco Parolo.

Reprezentacija Italije za utakmice protiv Slovenije i Ukrajine:

Golmani: Gianluigi Buffon (Juventus), Salvatore Sirigu (Palermo), Emiliano Viviano (Bologna)

Stoperi: Davide Astori (Cagliari), Federico Balzaretti (Palermo), Leonardo Bonucci (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Domenico Criscito (Genoa), Daniele Gastaldello (Sampdoria), Christian Maggio (Napoli), Andrea Ranocchia (Inter), Davide Santon (Cesena)

Veznjaci: Alberto Aquiliani (Juventus), Claudio Marchisio (Juventus), Stefano Mauri (Lazio), Riccardo Montolivo (Fiorentina), Thiago Motta (Inter), Antonio Nocerino (Palermo), Marco Parolo (Cesena)

Napadači: Antonio Cassano (Milan), Alberto Gilardino (Fiorentina), Sebastian Giovinco (Parma), Alessandro Matri (Juventus), Giampaolo Pazzini (Inter), Giuseppe Rossi (Villarreal)