Nogomet
86

Bale i Ramsey zadovoljni žrijebom, računaju na prvo ili drugo mjesto

Piše: J. H.
Gareth Bale i Aaron Ramsey, najbolji reprezentativci Velsa
Gareth Bale i Aaron Ramsey, najbolji reprezentativci Velsa
Velšanin Aaron Ramsey, igrač londonskog Arsenala, oglasio se na Twitteru nakon žrijeba kvalifikacionih grupa za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Podsjetimo, nogometna reprezentacija BiH našla se u grupi B zajedno sa Andorom, Kiprom, Velsom, Izraelom i Belgijom.

"Sada kad znam našu grupu veselim se kvalifikacionim utakmicama. Pred nama su neki odlični susreti i dobra prilika", napisao je Ramsey.

Njegov reprezentativni kolega, najskuplji igrač današnjice i član madridskog Reala, Gareth Bale, također je zadovoljan grupom.

"Nije loš žrijeb za Euro 2016. Jedva čekam da počnu kvalifikacije i da se borimo za jedno od dva mjesta koja vode dalje", napisao je Bale na Twitteru.

Selektor Velsa Chris Coleman je također izrazio zadovoljstvo žrijebom.

"Ovo je za nas bio pozitivan žrijeb. Naravno, sve su to teške reprezentacije, ali ja sam sretan", kazao je Coleman.

Zmajevi su do sada sa Velsom igrali dvije prijateljske utakmice. U februaru 2003. godine na Millenium stadionu u Cardiffu, Vels i BiH su odigrali 2:2.

Tada je prvi gol za Zmajeve je postigao Elvir Baljić. Ubrzo je Cardiffov napadač Robert Earnshaw izjednačio na 1:1 da bi Sergej Barbarez ponovo doveo našu reprezentaciju u vodstvo. Ali, golom Johna Hartsona postavljen je konačan rezultat utakmice.

Devet godina kasnije, ove dvije reprezentacije ponovo su se susrele u prijateljskom meču. Ovaj put utakmica se igrala na stadionu Parc y Scarlets u Llanelli. Zmajevi su slavili sa 2:0 zahvaljujući golovima Vedada Ibiševića i Miroslava Stevanovića.