Posjeta Octoberfestu
0

Babbel: Lehmann je uradio krivu stvar u krivo vrijeme

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Trener njemačkog nogometnog prvoligaša Stuttgarta prokomentirao je suspenziju svog prvog golmana, 39-godišnjeg bivšeg njemačkog reprezentativca Jensa Lehmanna.

Nekadašnji čuvar mreže Schalkea, Borussije Dortmund i Arsenala je nakon subotnjeg poraza Stuttgarta protiv Kölna (2-0) otišao sa suprugom Conny u München na famozni festival piva Oktoberfest. Posjet poznatog nogometnog golmana Oktoberfestu njemački mediji su, dakako, registrirali i publicirali fotografije.

Lehmann se pravdao na sljedeći način:

  • Moj posjet Oktoberfestu je bio dio humanitarnog događaja i planiran je duže vrijeme. Ja sam bio ambasador događaja i bio sam obvezan pojaviti se. Te noći popio sam samo pola krigle Radlera (piva s limunom, op.a.), osim toga pio sam mineralnu vodu.

Međutim, trener Markus Babbel ne pronalazi razumijevanja za svog golmana.

  • To mu stvarno nije bilo potrebno. Nitko nije znao ništa o Lehmannovom odlasku na Oktoberfest. Samo su osvanule fotografije u novinama. U našoj situaciji bih očekivao malo više stabilnosti od igrača koji je tako dugo prisutan u nogometu. Napravio je krivu stvar u krivo vrijeme i poslao pogrešan signal momčadi. Ne možemo prihvatiti takvo ponašanje u situaciji u kojoj smo bili, nakon izgubljene utakmice. Samo nas profesionalno ponašanje može izvući iz situacije u kojoj smo se našli - komentirao je Babbel, aludirajući na činjenicu da je njegova momčad nakon šest kola u Bundesligi na vrlo razočaravajućem 15. mjestu sa samo pet bodova.

Lehmann je suspendiran za utakmicu njemačkog DFB Pokala protiv Lübecka u srijedu, a na vratima Stuttgarta zamijenit će ga Sven Ulreich.