Nezabilježen slučaj
10

Aubameyang će za Chelsea igrati s tetovažom koju mu navijači nikad neće oprostiti

D. P.
Aubameyang je i bivši kapiten Arsenala (Foto: FC Chelsea)
Aubameyang je i bivši kapiten Arsenala (Foto: FC Chelsea)
Pierre-Emerick Aubameyang u posljednjim trenucima prijelaznog roka stigao je u Chelsea, a tu će igrati s tetovažom koju će mu navijači teško oprostiti.

Nakon kratke epizode u Španiji, Aubameyang se iz Barcelone vratio u Englesku i to ponovo u London. Međutim, umjesto Arsenala u kojem je bio i kapiten, stigao je u redove ljutog rivala Chelseaja.

Navijači Chelseaja sretni su što je Aubameyang postao opcija više u napadu koji je definitivno deficitaran na Stamford Bridgeu, ali im se tetovaža na ruci reprezentativca Gabona ne dopada.

Naime, Aubameyang ima na ruci tetovažu sebe u dresu Arsenala dok s djecom izlazi na Emirates. Tom tetovažom iskazao je ljubav prema Arsenalu koju prenosi na djecu i to mu navijači Chelseaja ne mogu zaboraviti.

Ne treba ni naglašavati kolika je mržnja navijača dva najveća londonska kluba. Derbiji su uzavreli, a rivalitet postoji duže od jednog stoljeća.

Ipak, nema sumnje da će Plavci pružiti podršku Gaboncu i nadati se da će donijeti golove Chelseaju u borbi za najbolje četiri ekipe u Engleskoj.

Iako je bilo nogometaša koji su dres Arsenala zamijenili za onaj iz Chelseaja, a od posljednjih se izdvaja prelazak Oliviera Girouda, teško da je ovakav slučaj ikada zabilježen, odnosno da će nogometaš Chelseaja igrati s tetovažom omraženog kluba na ruci.