Produžeci u finalu
204

Athletic Bilbao osvojio Superkup, Pjanić ostao bez prvog trofeja u Barceloni

E. B.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Atletic Bilbaa su osvojili španski Superkup pobjedom nad Barcelonom u finalu nakon produžetaka rezultatom 3:2.
Susret je odigran u Sevilji, a Baskijci su stigli do trećeg trofeja u ovom takmičenju. Zanimljivo, Athletic je na putu do trofeja izbacio dva najveća španska kluba jer je u polufinalu Superkupa savladao Real Madrid rezultatom 2:1.

Barca je dva puta vodila, no Baskijci su se oba puta vraćali u igru i na kraju slavili nakon preokreta.

Atoine Griezmann je najprije u 40. minuti pogodio nakon duge akcije za vodstvo Barce 1:0, ali samo dvije minute kasnije Oscar de Marcos je na sjajnu asistenciju Inakija Williamsa poravnao rezultat.

Početkom drugog poluvremena, tačnije u 57. minuti Atlhetic je postigao pogodak preko Raula Garcije, no on je poništen uz asistenciju VAR-a zbog ofsajda.

Na 2:1 je povisio Griezmann na asistenciju Jordija Albe u 77. minuti i činilo se da će tim rezultatom utakmica biti završena, no u 90. minuti Asier Villalibre je na asistenciju Ikera Muniaina pogodio za 2:2 i susret odveo u produžetke.

U 93. minuti susreta Williams se upisao u strijelce i to eurogolom koji je na kraju i odlučio pobjednika.

U posljednjim trenucima susreta Lionel Messi je isključen nakon što je namjerno udario Villalibrea bez lopte.

Miralem Pjanić je u igru ušao u 88. minuti kada je zamijenio Pedrija, te nije uspio stići do prvog trofeja kao nogometaš Barcelone.

Barcelona - Athletic Bilbao 2:3 (Griezmann 40., 77. - De Marcos 42., Villalibre 90., Williams 93.)