Alija Budnjo vrijeđao i psovao
0

ASNFBiH osuđuje verbalni napad na novinara Hayat TV

Sarajevo-x.com
Hotel "Hercegovina"
Hotel "Hercegovina"
Asocijacija sportskih novinara Federacije Bosne i Hercegovine najoštrije je osudila verbalni napad vlasnika hotela "Hercegovina" Alije Budnje na novinara Hayat TV-a Kerima Priganicu.

Naime, Budnjo je u ponedjeljak ispred ilidžanskog hotela, u kojem se okuplja nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine uoči prijateljskog meča protiv Grčke, verbalno napao Priganicu.

Kako stoji u saopćenju, Budnjo je uz prostakluke i vulgarnosti nedostojne jednog biznismena, zabranio ekipi Hayat TV-a da snimi razgovor sa povratnikom u reprezentaciju Sašom Papcem, uz tvrdnju da "novinari nemaju pravo uzimati izjave od igrača".

Budnjo se stavio u ulogu i selektora i portparola reprezentacije, pa je Saši Papcu u više navrata skrenuo pažnju na činjenicu da je on (Budnjo) vlasnik hotela i da može zabraniti novinarima da rade svoj posao.

Saša Papac je bio šokiran i iznenađen ovakvom reakcijom i primitivnim ponašanjem, pa je ponudio kolegi Priganici da snime izjavu na drugoj lokaciji, dok je Budnjo u društvu zaštitara nastavio prijetiti novinaru.

Asocijacija sportskih novinara Federacije BiH apeluje na organe Nogometnog saveza BiH i druge državne organe da preduzmu sve neophodne mjere kako bi se konačno stalo na put ovakvom ponašanju neozbiljnih pojedinaca, koji očito u novinarima uvijek vide dežurne krivce, a svojim ponašanjem ne samo da ne doprinose dobroj atmosferi u i oko reprezentacije i Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, već najdirektnije sudjeluju u njenom narušavanju.

Asocijacija sportskih novinara FBiH izražava i protest N/FSBiH i selektoru A tima Safetu Sušiću koji sigurno žele dobru atmosferu na pripremama državnog tima ali, dok je bahatih pojedinica kao što je Budnjo, teško da će saradnja sa novinarima biti na pravom nivou.