Premiership
0

Asmir Begović sačuvao mrežu protiv Arsenala

Totalsport
Detalj sa susreta Stoke - Arsenal (Foto: AFP)
Detalj sa susreta Stoke - Arsenal (Foto: AFP)
U prvoj utakmici nedjeljnog programa 2. kola Premierlige Stoke City i Arsenal su na stadionu Britannia odigrali neodlučeno 0-0…

Za obje je to ekipe drugi remi u uvodna dva kola, s time da "topnici" nisu uspjeli postići ni pogodak u 180 minuta. Prilagodba na život bez Robina van Persieja očito im teško ide…

Utakmice između ovih suparnika na Britanniji zadnjih su godina bile vrlo efikasne, u pet posljednjih navrata obje su ekipe postizale barem po pogodak. U nedjelju je niz prekinut, a čak se ne može reći ni da je bilo posebno ozbiljnih prilika.

Arsenal je dominirao, imao veći posjed lopte, ali ništa konkretno nije napravio. Izdvojimo, stoga, tek tri situacije. U osmoj se minuti u svome kaznenom prostoru poskliznuo Andy Wilkinson, što je omogućilo priliku Lukasu Podolskom. Domaći stoper se, međutim, uspio baciti i u posljednji trenutak blokirati udarac njemačkog reprezentativca.

U 74. minuti Abou Diaby se našao sam s loptom na otprilike sedam, osam metara od domaćeg gola. Francuz se, međutim, spetljao, trebala mu je čitava vječnost da puca, a kad je to napokon napravio, poslao je loptu pored gola. Petnaest minuta kasnije njegov sunarodnjak Olivier Giroud je lobom pokušao iznenaditi našeg reprezentativca Asmira Begovića, ali lopta je otišla malo iznad prečke. 

Premiership, 2. kolo:

Stoke - Arsenal 0-0 Liverpool - Manchester City (kasnije)