Vratio se kući
14

Arturo Vidal kraljevski dočekan u "svom" klubu, helikopterom sletio na stadion pa zajahao konja

N. M.
Foto: EPA-EFE
(Foto: EPA-EFE)
Legendarni čileanski nogometaš Arturo Vidal predstavljen je u ekipi Colo-Coloa iz svoje domovine, a ovaj klub je učinio da navijači današnji dan nikada ne zaborave.

Naime, Vidal je predstavljen na dosad još neviđen način, pošto je prvo na teren stadiona Monumental David Arellano sletio u helikopteru, a potom zajahao i konja.

Dok je Vidal jahao konja na terenu stadiona navijači su euforično slavili njegov potpis, a potom im se iskusni veznjak i obratio.
"Bilo je veoma emotivno sići i vidjeti ovakav stadion. Spektakularno. Sada se na terenu osjećam još opuštenije. Hvala vam svim srcem na tolikoj ljubavi. Nadam se da ću uspjeti da uzvratim na svakoj utakmici koju budem igrao. Nadam se da će stadion biti ispunjen tokom cijele godine kao danas i da možemo da podignemo drugi trofej Copa Libertadoresa, zašto da ne?", poručio je Vidal.
Vidal ima 36 godina i odlučio je karijeru završiti tamo gdje ju je i počeo, pošto je Colo-Colo njegov prvi klub, a u proteklim godiama nosio je i dresove Bayer Leverkusen, Juventus, Bayern, Barcelonu, Inter, Flamengo i Atletico Paranaense.

Za reprezentaciju Čilea je upisao 142 nastupa na kojim je postigao 34 gola.