Izvukli Bayern
0

Arsenalov stari znanac se javio nakon žrijeba Lige prvaka, njegov osmijeh je sve rekao

N. M.
Danas je u Nyonu obavljen žrijeb četvrtfinala Lige prvaka, a nakon "plesa kuglica" odlučeno je da će Arsenal odmjeriti snage s Bayernom.
Minhenski klub budi ružne uspomene Topnicima iz Londona, budući da je Bayern u prošlosti u četiri navrata eliminisao Arsenal u Ligi prvaka i to nerijetko na bolne načine.

Bilo je to u sezonama 2012/13, 2013/14, 2015/16 i 2016/17, a protagonist tih duela često je bio Thomas Müller.

Müller je na sedam mečeva koje je igrao protiv Arsenala postigao pet golova i upisao asistenciju, a danas je odmah nakon žrijeba poslao poruku "upozorenja" Topnicima, posebno jednom nogometašu - sunarodnjaku Kaiju Havertzu.

"I to je Arsenal. Kai Havertz, prijatelju moj, čekam te. Lijep žrijeb, dva jako dobra tima, dva stadiona i grada. Bit će teško, ali uvijek sam pozitivan. Vidimo se, Topnici", poručio je Müller, a sve je rekao njegov osmijeh uz koji je izgovorio navedeno.

Najbolniji poraz je Bayern Arsenalu nanio 2017. godine, otkad londonski tim nije ni igrao Ligu prvaka do ove sezone, a tada je bilo ukupno 10:2.

Prvi meč ovosezonskog četvrtfinala Lige prvaka Arsenal i Bayern igraju na Emirates stadionu 9. ili 10. aprila, a uzvrat je u Minhenu sedam dana poslije.