Wenger želi Dijamanta
4

Arsenal ozbiljno računa na Edina Džeku za narednu sezonu

Sarajevo-x.com
Arsene Wenger (Foto: AFP)
Arsene Wenger (Foto: AFP)
Arsenal pomno prati razvoj situacije na Etihadu kada je riječ o napadaču Edinu Džeki. Kako tvrdi caughtoffside.com, Arsene Wenger je spreman dovesti reprezentativca BiH narednog ljeta.

Edin Džeko bi trebao biti zamjena ukoliko Robin van Persie ovog ljeta ode sa Emirates stadiona. Marouane Chamakh i Gervinho se nisu dokazali i Tobdžije će sigurno potražiti napadača na tržištu. Nedavno su otočki i njemački mediji pisali o tome kako je Lukas Podolski već potpisao za londonski klub, međutim, još uvijek nema ništa zvanično.

S obzirom na činjenicu da je Arsenal u proteklim sezonama Manchester Cityju prodao nekoliko vrhunskih igrača, kao što su Emmanuel Adebayor, Samir Nasri, Kolo Toure i Gael Clichy, Wenger smatra kako će uspjeti u namjeri da za narednu sezonu osigura dolazak Džeke sa Etihada.

Trener Arsenala je govorio o svojoj želji za dovođenjem Dijamanta dok je on još bio u Wolfsburgu. Međutim, tada je Edin bio preskup za londonski tim. Osim Arsenala, veliko interesovanje za Džeku pokazuju Juventus i Borussia Dortmund.