Arteta traži igrače
23

Arsenal iz PSG-a dovodi igrača koji će biti konkurencija Seadu Kolašincu

K. H.
Layvin Kurzawa (Foto: EPA-EFE)
Layvin Kurzawa (Foto: EPA-EFE)
Francuski defanzivac i igrač PSG-a Layvin Kurzawa mogao bi postati prvo pojačanje Arsenala u zimskom prijelaznom roku, tvrde britanski mediji.

Kurzawa ima važeći ugovor s PSG-om do ljeta 2020. godine, nakon čega će postati slobodan agent, ali Topnici iz Londona ne žele čekati da ova sezona završi te će već tokom ove zime s PSG-om pokušati dogovoriti transfer ovog igrača koji bi trebao pojačati konkurenciju na poziciji lijevog beka.

Arsenal je ljetos doveo Kierana Tierneyja iz Celtica kao dugoročnu opciju na poziciji lijevog beka, no ovaj Škot od dolaska u klub ima velikih problema s povredama i još uvijek se nije uspio na pravi način predstaviti navijačima tima iz Londona.

Problema s povredama ima i bh. reprezentativac Sead Kolašinac, što znači da su oba lijeva beka Arsenala povrijeđena, a upravo to je razlog zašto Arteta želi pojačati konkurenciju na poziciji lijevog beka i dovesti ovog igrača PSG-a.

Kurzawa je 2015. godine iz Monaca prešao u PSG za 23 miliona eura, a u dresu aktuelnog prvaka Francuske odigrao je ukupno 114 utakmica.

Također, britanski mediji pišu da će Arsenal pored ovog igrača pokušati dovesti još tri ili četiri igrača na posudbu, ali se ne spominju konkretna imena kao u slučaju Kurzawe.