Napušta PSG
0

Objavljen Mbappeov oproštajni govor: Pred vama mi je lako razgovarati i otvoriti srce

E. K.
Kylian Mbappe s rezervnim golmanom Alexandreom Letellierom i njegovom suprugom (Foto: Instagram)
Kylian Mbappe s rezervnim golmanom Alexandreom Letellierom i njegovom suprugom (Foto: Instagram)
Francuski reprezentativac Kylian Mbappe se u ponedjeljak oprostio od Paris Saint Germaina i to raskošnom zabavom na kojoj je prisustvovalo 250 gostiju.
Ofanzivac je okupljenima održao govor u kojem ih je opisao kao "porodicu koja je utjecala na njegov život".

Le Parisien izvještava da je većina igrača PSG-a prisustvovala na zabavi, a prvi su stigli Danilo Pereira i Nuno Mendes nakon čega su stigli drugi igrači poput Bradleyja Barcole, Ousmana Dembelea, Goncala Ramosa, Achrafa Hakmija i Milana Škriniara.

Lucas Hernandez koji će propustiti Evropsko prvenstvo s Francuskom poslije kidanja prednjeg ukrštenog ligamenta stigao u restoran na štakama, a 18-godišnja zvijezda Warren Zaire-Emery je stigao oko 22:00 sati.

Predsjednik PSG-a Nasser Al-Khelaifi nije bio prisutan jer se navodno sukobio s Mbappeom nakon što je najavio odlazak iz kluba.

Nakon dolaska gostiju, Mbappe je uzeo mikrofon i održao oproštajni govor.

"Svi smo ovdje sa porodicama. Sve ljude koji su ovdje smatram voljenima tako da će biti lako razgovarati i svima otvoriti svoje srce", kazao je Mbappe te dodao:

"Nema nikakve dvosmislenosti, ovo su zaista ljudi kojima želim zahvaliti od srca. Ako ste ovdje, to je zato što ste u jednom trenutku utjecali na moj život".

Mbappe će najvjerovatnije karijeru nastaviti u Real Madridu nakon čega će se fokusirati na nastup na Euru u Njemačkoj.