Nogomet
3

Arsenal "iščupao" tri boda kod drugoligaša QPR-a

Totalsport
Foto: AFP/Arhiv
Foto: AFP/Arhiv
Nogometaši Arsenala preživjeli su gostovanje kod posljednjoplasirane ekipe engleske Premierlige, QPR-a, te s nova tri boda vratili, barem privremeno, treće mjesto prvenstvene tabele.

Mjesto je to koje dogodine vodi direktno u najelitnije nogometno takmičenje, Ligu prvaka, a za njega se tuku s još dva londonska kluba - Chelseajem i Tottenhamom. Junak susreta bio je Theo Walcott koji je jedini pogodak na utakmici postigao u 20. sekundi nakon lijepog "podvaljivanja" Mikela Artete.

Tek što se krenulo s centra Arsenal je došao do zone udarca, no umjesto da puca Arteta je gurnuo loptu u prostor za engleskog reprezentativca, koji ostaje sam ko duh, okreće se i matira Roberta Greena, koji je doduše imao loptu na ruci, ali mu se od ona odbila u gol.

Bio je to najbrži pogodak postignut u Premierligi ove sezone, te ujedno i najbrži još od rujna 2006. godine i Kevina Doylea.

Do kraja su susreta obje ekipe imale po nekoliko solidnih prilika, no moramo naglasiti da je QPR, koji sada samostalno drži dno premierligaške tabele, u nastavku bio bolja ekipa. Loic Remy zaprijetio je nekoliko puta vratima Wojciecha Szczesnyja, no Poljak je svaki put bio na visini zadatka.

Nakon ova tri boda Arsenal je ponovno treći s dva boda više od Chelseaja i Tottenhama, ali od Chelseaja ima dvije, a Tottenhama jednu utakmicu više. "Topnicima" na ruku ide i činjenica da zaostalu utakmicu Chelsea i Tottenham moraju odigrati upravo jedan protiv drugoga. Susret je na rasporedu sljedeće sedmice.

Premierliga, 36. kolo:

Fulham - Reading 2-4 (Ruiz 70, 77 / Robson-Kanu 12-11m, 62, Le Fondre 75, Karacan 83) Norwich - Aston Villa 1-2 (Holt 74-11m / Agbonlahor 55, 89) West Bromwich - Wigan 2-3 (Long 29, McAuley 50 / Kone 39, McArthur 58, McManaman 80) Swansea City - Manchester City 0-0 West Ham - Newcastle 0-0 Tottenham - Southampton 1-0 (Bale 86) QPR - Arsenal 1-0 (Walcott 1)