Premiership
0

Arsenal i Chelsea u problemima s odbranom

Totalsport
Owen Hargreaves (Foto: AFP)
Owen Hargreaves (Foto: AFP)
U 32. kolu engleskog nogometnog prvenstva prvoplasirani Manchester United i trećeplasirani Arsenal igraju u gostima kod Boltona, odnosno Birminghama, dok Chelsea dočekuje Aston Villu.

Bolton - Manchester United

Dobra je vijest za menadžera Alexa Fergusona što su se veterani Paul Scholes i Ryan Giggs uspješno oporavili od povreda koje su ih mučile, te će konkurisati za sastav, dok će sigurno zaigrati Wayne Rooney, najbolji premierligaški strijalac s 26 postignutih golova uprkos hroničnim bolovima koje osjeća u koljenu.

Treninzima u redovima "crvenih vragova" priključili su se i dugo povrijeđeni John O'Shea i Owen Hargreaves, ali je još prerano za njihov povratak takmičarskom nogometu.

Chelsea - Aston Villa

Menadžer Chelseaja Carlo Ancelotti u utakmici protiv Aston Ville najviše problema ima u defanzivnom redu, budući su van pogona Jose Bosingwa (koljeno), Juliano Belletti (koljeno), Ashley Cole (gležanj), Branislav Ivanović (koljeno) i Ricardo Carvalho (gležanj).

Dobra stvar za Ancelottija je da povreda Didiera Drogbe, drugog najboljeg premierligaškog strijelca (24 gola) zadobijena u utakmici s Portsmouthom tokom sedmice, nije ozbiljnije prirode i on će zaigrati protiv sastava iz Birminghama.

Birmingham - Arsenal

Kao i Chelsea, najvećih problema u odbrani ima i Arsenal, čiji menadžer Arsene Wenger nema na raspolaganju povrijeđenog Williama Gallasa i suspendovanog Thomasa Vermaelena, dok je upitan nastup Nicklasa Bendtnera zbog povrede gležnja. Centralni par braniča kod "topnika" tako bi u utakmici protiv devetoplasiranog sastava prvenstvene tabele mogli činiti veterani, Sol Campbell i Mikaël Silvestre.