Liga prvaka
113

Arsenal i Bayern odigrali ljepoticu u Londonu, odluka o polufinalisti pada u Minhenu

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Arsenala i Bayerna odigrali su neriješeno 2:2 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka koja se večeras odigrala na Emirates stadionu u Londonu.

Arsenal je znatno bolje otvorio utakmicu i nakon prilike u kojoj se našao prvo Martinelli, već u 12. minuti je došao u vodstvo. White je uposlio Saku u šesnaestercu gostiju, a sjajni ofanzivac Topnika pogađa za 1:0. Gol pogledajte ovdje.

Mogao je White potom i udvostručiti vodstvo, ali se ispriječio Neuer, a kazna je stigla dvije minute kasnije kada je Goretzka sjajno gurnuo loptu u prostor za Gnabryja koji rutinski pogađa za 1:1. Gol pogledajte ovdje.

Neuer je potom dva puta odbranio udarce Kiwiora, a po oprobanom receptu je ponovo uslijedila kazna. Naime, Saliba je napravio prekršaj u šesnaestercu pa je sudija Nyberg pokazao na bijelu tačku. Siguran je bio Kane za preokret u Londonu. Ujedno je 2:1 za Bayern bio i rezultat prvog poluvremena. Gol pogledajte ovdje.

Nastavak utakmice je obilježila šansa Ricea s jedne i Gnabryja s druge strane, ali se mreže nisu tresle. Bayern je priliku imao i u 69. minuti kada je izblokiran Kane u posljednji trenutak, a sedam minuta kasnije Arsenal to kažnjava. Gabriel Jesus se sjajno oslobodio čuvara i dodao do Trossarda koji šalje loptu u mrežu za konačnih 2:2. Gol pogledajte ovdje.

Revanš utakmica između Bayerna i Arsenala igra se 17. aprila u Minhenu.

Rezultat i strijelci:

Arsenal - Bayern 2:2 (Saka 12', Trossard 76' - Gnabry 18', Kane pen. 32')