Nedostaje mu igra
80

Arjen Robben prekinuo penziju i u 36. godini se zvanično vratio nogometu

K. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Nizozemski nogometaš Arjen Robben prekinuo je igračku penziju i odlučio se aktivno vratiti u profesionalni nogomet, a on je potpisao jednogodišnji ugovor sa FC Groningenom.

Robben je 2019. godine završio karijeru kada je nakon 10-godišnje epizode u Bayernu odlučio okačiti kopačke o klin, ali ipak je odlučio prekinuti penziju i pokušati opet igrati nogomet na najvišem nivou i to u klubu u kojem je debitovao kao 16-godišnjak.

"Nakon prekrasne avanture od 18 godina, vraćam se kući", poručio je Robben u videoklipu kojim je najavljen njegov povratak.

Iz kluba su poručili da se Robben vratio treninzima kako bi spreman mogao dočekati početak naredne sezone, a on je to također uradio i iz razloga što je klub zbog pandemije koronavirusa u teškoj situaciji.

"Razmišljao sam na koji način bi nešto mogao učiniti za svoj klub", rekao je Robben, a on je, podsjećamo, nedavno govorio kako bi volio da se vrati nogometu i da često ima te misli.

Na kraju je poručio da njegov povratak neće zavisiti od njegove predanosti i motivacije, jer to posjeduje, a da se nada kako će sve biti u najboljem redu što se tiče treninga i pokušaja povratka u formu. Robben je tokom karijere imao mnogo problema s povredama, a za Groningen je odigrao 52 utakmice.