Neviđeni plan je uspio
56

Apsolutni hit: Škot se zaposlio na stadionu rivala i krio u toaletu kako bi gledao derbi

D. P.
Clark je objavio i fotografiju obrasca (Foto: Twitter/Calan Clark)
Clark je objavio i fotografiju obrasca (Foto: Twitter/Calan Clark)
Mladi navijač Celtica Calan Clark postao je apsolutni hit nakon što je prevario domaćine Old Firm derbija Rangerse i pristupio tribinama velikog derbija na nezapamćen način.

Clark je bio bez ulaznice za veliki derbi. No, smislio je pakleni plan i na kraju ga proveo u djelo o kojem otočki mediji pišu danima.

Mladi navijač nije imao ulaznicu, ali je aplicirao za posao na kiosku s hranom koji se nalazi unutar stadiona i koji je u vlasništvu Rangersa.

U nedjelju na dan utakmice je došao u prvu smjenu i onda se sakrio u toalet Ibrox stadiona gdje je čekao do ulaska navijača na stadion. Nakon što su pristalice Celtica stigle na Ibrox, priključio im se i "nestao" u masi.

"Jučer sam sreo klinca na stadionu koji se prijavio za posao radnika na kiosku obučen od glave do pete u radnoj opremi. Trebao je početi smjenu u 9 ujutro. Ušao je na stadion zbog posla, skrivao se u toaletima sve dok navijači Celtica nisu ušli, a onda je navijao s nama cijeli dan. Pozdravljam te, mali. Kakav potez", napisao je navijač Celtica, na što mu je autor ovog nevjerovatnog djela odgovorio.

"Evo me, prijatelju. Stopala me ubijaju cijeli dan jer sam bio u tim cipelama", napisao je Clark.

Mladi navijač je objavio i fotografije s tribina kao i sliku obrasca kojeg je popunio kako bi pristupio stadionu Ibrox.

Clark je dodao da je fantastičan dan iza njega i da je liga gotova, aludirajući na to da je Celtic došao do šest bodova prednosti u odnosu na Rangerse na vrhu tabele u Škotskoj.

Dan za mladog navijača upotpunio je njegov tim koji je rezultatom 2:1 savladao omraženog rivala na gostovanju i to nakon velikog preokreta.