Nogomet
71

Anto Radeljić: Cilj je bio osigurati Evropu, ali smo pokazali kvalitet i stigli do titule

Piše: D. B.
Anto Radeljić
Anto Radeljić
Zrinjski je u nedjelju pobjedom nad ekipom Mladosti u Mostaru osigurao titulu prvaka BiH. Plemići su tako u ovoj sezoni uspjeli ostvariti više od očekivanog, a prema riječima stopera Ante Radeljića, u Mostaru se slavilo do ranih jutarnjih sati.

Zrinjskom je za osvajanje titule kolo prije kraja sezone bila potrebna pobjeda protiv Mladosti. Mostarci su bili nervozni početkom utakmice, ali su uspjeli pobijediti i osigurati titulu.

"Ekipa je bila u grču prije utakmice. Igrači su nestrpljivo očekivali susret s ekipom Mladosti, a pritisak je bio zaista veliki. Pokušavali smo što prije postići pogodak kako bi nam bilo lakše u nastavku utakmice. Uspjeli smo uspostaviti našu igru i zasluženo smo pobijedili", izjavio je Radeljić komentarišući utakmicu protiv Mladosti.

Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka i pobjede Zrinjskog nad Mladosti, kao i pozitivnih vijesti o rezultatima sa ostalih terena, uslijedilo je veliko slavlje.

"Nakon pobjede i posloženih ostalih rezultata u našu korist, obuzeo nas je neopisiv osjećaj. To se jednostavno ne može opisati riječima. Proslavili smo veliki uspjeh u odličnoj atmosferi, sa našim navijačima i ljudima koji su srcem vezani za Zrinjski. Slavilo se do ranih jutarnjih sati", kazao je stoper Plemića.

Cilj Zrinjskog je u ovoj sezoni bila pozicija koja donosi plasman u Evropu.

"Imali smo veoma uspješnu sezonu. Istina je da smo željeli osigurati nastup u Evropi, a našim trudom, kvalitetom i dobrim igrama smo stigli do titule. Davali smo sve od sebe tokom cijele sezone i to se na kraju isplatilo", rekao je Radeljić.

Do naslova prvaka BiH, kako kaže, nije bilo lako doći.

"Bilo je izuzetno teško doći na prvo mjesto i osvojiti prvenstvo u borbi sa ekipama kao što su Sarajevo, Željezničar i Široki Brijeg. Ipak, pokazali smo kvalitet i zasluženo osvojili titulu", jasan je bio Radeljić, koji je dobio nagradu "Filip Šunjić Pipa".

"Veoma sam sretan što su navijači izabrali mene kao igrača koji se najviše zalagao na terenu i izvan njega", izjavio je nogometaš Zrinjskog.

Nakon posljednjeg kola će uslijediti pauza, a potom će se Plemići okrenuti pripremama za kvalifikacije Lige prvaka.

"Mislim da u Evropi možemo napraviti iznenađenje kao što smo to učinili u domaćem prvenstvu. Dat ćemo sve od sebe da odemo što dalje", završio je Radeljić.