Uoči Maltežana
6

Ante Miše: Nisu to više ribari i bankari, Zrinjski je tek blagi favorit

Piše: R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
(Foto: R. D./Klix.ba)
Nakon ispadanja od Sprataka iz Trnave, naš prvak Zrinjski iz Mostara, u drugom kolu kvalifikacija za UEFA Evropsku ligu sastaju se s malteškim Valletta FC. Na redovnoj koferenciji za medije utakmicu je najavio trener Ante Miše.

Miše je u uvodu kazao kako njegov tim očekuje zahtjevne utakmica, da je dobro pručio protinika koji je u posljednjih osam godina bio pet puta prvak Malte.

"Nisu to više ribari, činovnici ili bankari, to su stvarno igrači koji se bave profesionalnim nogometom i zaslužuje respekt. Kad bi u nekim postotcima govorio blagu bih prednost dao nama", izjavio je trener Mostaraca.

Konstratirao je da Zrinjski još nije odigrao pravu utakmicu, da je protiv Slovaka, ali i prvoj utakmici Premijer lige bio suzdržan.

"Ni moji igrači ne znaju koji su im dometi, očekujem drugačiju utakmicu i nadam se povoljnom rezultatu. Otežavajuća okolnost je što revanš koji igramo na Malti je na umjetnoj travi", kazao je, dodavši da želi potpuno skinuti pritisak s igrača, da uživaju u igri.

Početnih jedanaest nije želio objaviti, kazao je da će to biti po njegovom mišljenju biti najbolji tim.

"Maltežani su defanzivno jako dobra ekipa, mnogo je tu rezultata 0:0, brane se sa svih jedanaest igrača, gdje samo centarfor ostaje bez obaveza. Njihov najbolji igrač je italijansko krilo Piccioli, koji u igri jedan na jedan može napraviti višak", pojasnio je Miše.

Maltežani su rano jutros doletjeli čarter letom u Mostar, večeras će u vrijeme utakmice trenirati na Stadionu pod Bijelim Brijegom. Utakmica je na rasporedu sutra od 19 sati, a prijenos je na Areni Sport.