Nogomet
0

Angelo Henriquez iz Manchester Uniteda došao u Wigan

Totalsport
U srijedu su nogometaši Manchester Uniteda ispisali novu dominantnu epizodu ove sezone u engleskoj Premierligi, pa su tako s 4-0 na gostovanju pobijedili Wigan.

Ipak, Wigan nije tog dana ostao bez ičega, budući da su nakon meča čelnici ta dva kluba sjeli za zajednički stol i dogovorili transfer. Mladi 18-godišnji Angelo Henriquez je tako napustio Old Trafford, te je preselio u Wigan. U pitanju je posudba do kraja sezone.

Recimo da je ovaj talentirani napadač u Manchester United došao tokom augusta prošle godine, ali zbog jake konkurencije nije uspio ostvariti premijeru u Premierligi. No, u Wiganu na njega itekako ozbiljno računaju, što potvrđuju i riječi Wiganova trenera Roberta Martineza.

"Napravili smo odličan posao i imamo velika očekivanja od Henriqueza. On je nadareni igrač, pravi napadač i rođeni strijelac. Nadamo se dobroj saradnji i kvalitetnim njegovim predstavama - rekao je trener ekipe koja se u ovom trenutku nalazi na 18. mjestu tabele, odnosno, u zoni ispadanja u drugu ligu."