Nogomet
0

Anelka pao s bicikla pri brdskoj trci

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Saigrače i selektora Raymonda Domenecha prestrašio je napadač francuske nogometne reprezentacije i Chelseaja Nicolas Anelka (31) pavši s bicikla prilikom treninga.

Nesreća se centarforu dogodila tokom 50-minutne trke koju je za svoje igrače osmislio Domenech na indijskooceanskom otoku Reunionu, nedaleko Madagaskara, kamo su Francuzi u utorak doletjeli na nastavak priprema iz Tunisa, gdje su u nedjelju igrali prijateljsku utakmicu s domaćom reprezentacijom.

Nezgoda se dogodila pretkraj utrke, pri silasku niz brdo, uskom i klizavom cestom. Srećom po Francuze, Anelka je prošao samo s nekoliko ogrebotina.

Domenechovi su se igrači najprije uspinjali pa potom spuštali brdskom rutom koju im je na živopisnome vulkanskom otoku pod francuskom ingerencijom organizirao selektor. Pobjednički je utrku završio Franck Ribery, dok je posljednje mjesto pripalo Djibrilu Cisseu.

Biciklistička je utrka samo jedna od nekoliko Domenechovih umotvorina kojima pokušava oživjeti timski duh i stvoriti hemiju među svojim igračima. Dosad su timski duh Ribery i suigrači jačali penjanjem na ledenjak u francuskim Alpama, kao i utrkom kolima niz pješčanu dinu u Tunisu.

U petak na Reunionu Francuska igra treći i posljednji pripremni dvoboj prije SP-a, protiv reprezentacije Kine.