Nogomet
0

Anel Hebibović uoči susreta s Olimpicom: Bodovi ostaju u Mostaru!

Piše: D. B.
Anel Hebibović
Anel Hebibović
Nogometaš Veleža, Anel Hebibović, nije previše zadovoljan startom Rođenih u novoj sezoni BHT Premijer lige, ali je najavio pobjedu protiv Olimpica u narednom kolu, bolje igre svog tima, kao i borbu za Evropu.

"Nisam u potpunosti zadovoljan, jer smo mogli bolje odraditi pojedine utakmice. Ali, tek je početak sezone, tako da se nadam boljim rezultatima i sto većem broju bodova", izjavio je Hebibović za portal Klix.ba.

Ekipu je nakon završetka prošle sezone napustio ponajbolji igrač Admir Vladavić, koji se vratio u češku Karvinu. Hebibović vjeruje da je to hendikep, ali je istakao vjeru u pojačanja.

"Odlazak Vladavića je veliki hendikep za nas, jer se zna o kakvom je igraču riječ. On je iskusan i to je bilo potrebno našoj ekipi. Ipak, doveli smo nekoliko dobrih i provjerenih igrača, tako da mislim da je ekipa dosta dobra i da ćemo se vremenom uigrati", smatra Hebibović.

Velež je u prošlom kolu odigrao bez golova sa Čelikom na Biliom Polju

"Zadovoljni smo bodom u Zenici, iako smo imali pred kraj utakmice dobru sanšu da pobijedimo. Ipak, dobar je to rezultat jer je Čelik kvalitetna ekipa", kazao je nogometaš Veleža.

U narednom kolu Rođeni dočekuju ekipu Olimpica, koja se nalazi na drugoj poziciji.

"Olimpic je uvijek neugdna gostujuca ekipa, imaju dobar kolektiv i fantastičnu kontru, ali mislim da ćemo mi biti na nivou i da neće biti problema za nas. Očekujem dobru utakmicu jakog intenziteta s dosta lijepih poteza, a bodovi ostaju u Mostaru", jasan je bio Hebibović.

Cilj njegove ekipe je ove sezone borba za Evropu.

"Imamo dobar tim, ostala je većina igrača koji su bili standardni prošle godine, a još su stigli dobri i provjereni igrači, koji će sigurno doprinijeti našoj igri. Mi smo najavili borbu za Evropu i vjerujem da u tome možemo uspjeti", završio je Hebibović.