Nogomet
1.8k

Andrea Mendoza napokon upoznala Edina Džeku

Klix.ba
Meksikanki Andrei Mendoz, djevojci koja navija za Bosnu i Hercegovinu, ispunila se jedna od najvećih želja. Ona je danas u Chicagu upoznala bh. reprezentativca Edina Džeku, ali i ostale Zmajeve.

Mendoza je veliki fan Edina Džeke, naše reprezentacije, a jako voli i Bosnu i Hercegovinu. Još prošle godine izrazila je veliku želju da upozna bh. Dijamanta, a nakon medijskog publiciteta stekla je brojne prijatelje iz Bosne i Hercegovine.

Jučer je bila stadionu Soldier Field u Chicagu kako bi pratila prijateljsku utakmicu između Bosne i Hercegovine i Meksika. Ona je Zmajeve posmatrala sa tribina u dresu bh. reprezentativca Edina Džeke, zbog kojeg je i došla kako bi ga upoznala.

Istakla je kako je bila presretna, iako su je njeni prijatelji Meksikanci poprijeko gledali jer je u dresu bh. reprezentacije.

Danas je šetala gradom kako bi srela bh. igrače i fotografisala se s njima, a njena upornost se isplatila. Napokon je upoznala Edina Džeku i na svom profilu na Facebooku napisala da nikada nije bila sretnija.

"Presretna sam! Ovaj trenutak sam dugo čekala!", napisala je mlada Meksikanka objavivši fotografiju sa Džekom.

Osim Džeke, upoznala je i ostale reprezentativce BiH, među kojima i Medunjanina, Ibiševića, Vršajevića, Salihovića, Šunjića, Sušića...

Inače, Andrea, koja živi u Illinoisu, prati sve utakmice Edina Džeke, ali i reprezentacije BiH. Podršku je pružila Bosancima i Hercegovcima i tokom protesta za JMBG te stekla veliki broj prijatelja iz naše zemlje koji je uče da govori naš jezik.

Podsjetimo, reprezentativci BiH su u okviru priprema za Svjetsko prvenstvo odigrali u Chicagu prijateljsku utakmicu protiv selekcije Meksika koju su savladali rezultatom 1:0 pogotkom Izeta Hajrovića.