Klixov tim kola
17

Anđušić začetnik prelijepe nogometne večeri u Vrapčićima, Ahmetović se nije prepao Koševa

D. P.
Odigrano je 27. kolo m:tel Premijer lige BiH, a redakcija portala Klix.ba izabrala je najbolji tim te igrača i trenera kola. Na kraju prvenstva najbolji igrač i trener sezone dobit će pobjedničke pehare.

Na golu je bez ikakvih dvojbi Nikola Ćetković iz Borca. Golman Banjalučana je zaustavio šest udaraca igrača Radnika i sačuvao svojoj ekipi tri velika boda u borbi za Evropu. Od toga, bile su dvije stopostotne šanse za Antu Živkovića.

Aleksandar Vojnović (Borac) još je jedan nogometaš koji se istakao u pobjedi Banjalučana nad Radnikom. Iako je domaćin bio veliki favorit, tokom cijele utakmice gosti iz Bijeljine bili su opasni. Vojnović je zaustavio nekoliko napada, a bio je involviran i u ofanzivnim rolama kod prekida.

Darrick Kobi Morris (Tuzla City) jedan je od najboljih pojedinaca ovog kola. U velikoj pobjedi Tuzlaka na Koševu protiv Sarajeva zaustavio je brojne napade Bordo ekipe. Učinio je da ofanziva Sarajeva ne proizvede gotovo nijednu veliku šansu.

Emir Jusić (Sloboda) odigrao je sjajan meč u pobjedi svog tima protiv Leotara rezultatom 1:0. Gosti su u potpunosti zatvoreni u ovom meču, a iskusni Jusić odigrao je kapitenski i bio je lider odbrane u pomenutom duelu.

Đani Salčin (Velež) bio je odličan u pobjedi rezultatom 5:2 protiv Posušja. Utakmicu je otvorio velikim promašajem i djelovalo je da će imati utakmicu za zaborav, ali je sve okrenuo na svoj "mlin". Postigao je pogodak, upisao asistenciju i bio konstanta prijetnja golu Posušaka. Čak ga je pohvalio trener Feđa Dudić nakon utakmice.

Niko Janković (Zrinjski) je nogometaš koji je obilježio drugu polusezonu u redovima novog prvaka BiH. Od prve utakmice igra fantastično za Plemiće, a na Grbavici je postigao gol već u drugoj minuti. Da nije Nemanje Bilbije, definitivno bi bio igrač polusezone za mostarski klub.

Adnan Džafić (Tuzla City) također je jedan od igrača koji ulaze u konkurenciju za najboljeg pojedinca ove runde takmičenja. Postigao je pobjedonosni gol za Tuzla City i tako svom timu donio Evropu za narednu sezonu.

Tomislav Knežević (Rudar) jedan je od najzaslužnijih za veliki preokret Prijedorčana u Širokom Brijegu. Ušao je na poluvremenu, postigao gol i njegov tim je slavio rezultatom 3:1. Kada je ušao u igru, Rudar je imao gol zaostatka.

Nemanja Anđušić najbolji je igrač utakmice Velež - Posušje, ali i u velikoj konkurenciji igrač kola. Postigao je dva gola i to u bitnim momentima dok susret nije odlučen.

Mladen Veselinović (Sloboda) odigrao je vrlo dobar meč i donio Tuzlacima pobjedu nakon višemjesečnog čekanja. Ovaj gol bi mogao donijeti i opstanak u društvu najboljih.

Nemanja Bilbija (Zrinjski) ubjedljivo najbolji igrač lige redovan je u timu kola i više nije potrebno naglašavati zbog čega. Na Grbavici je postigao vrlo lijep gol i nastavio dominaciju kakvu Premijer liga ne pamti.

Trener kola je Selver Ahmetović iz Tuzla Ciyja. Preuzeo je Tuzlake nakon otkaza Husrefa Musemića, ali se nije prepao derbija na Koševu već je došao i savladao Sarajevo.