Veliki derbi u nedjelju
13

Ancelotti potvrdio: Realov igrač se čudesno oporavio pred meč s Barcelonom, Courtois neće braniti

K. H.
Carlo Ancelotti (Foto: EPA-EFE)
Carlo Ancelotti (Foto: EPA-EFE)
Trener Real Madrida Carlo Ancelotti pred sutrašnji El Clasico protiv Barcelone najavio je da će Kraljevski klub u ovaj susret ući bez golmana Thibauta Courtoisa, no da se u tim vraća čudesno oporavljeni Antonio Rüdiger.

Jasno, izostanak Courtoisa će biti veliki hendikep za aktuelnog prvaka Evrope, jer je poznato da u gotovo svim velikim mečevima golman iz Belgije spašava Real u najvažnijim trenucima. Kako kažu legendarni Gianluigi Buffon i Iker Casillas, Courtois je trenutno najbolji golman na svijetu, a još uvijek se nije uspio oporaviti od išijasa.

S druge strane, Antonio Rüdiger nakon žestokog udarca koji je primio u lice u meču protiv Šahatara u Ligi prvaka, uspio se oporaviti i želi igrati u ovom meču.

"Courtois se dobro oporavlja od išijasa, ali trenirao je jako malo i kada ima napora, osjeća bol. Zato neće igrati protiv Barcelone, dok ćemo za naredne utakmice vidjeti. Rüdiger je dobro, ne osjeća nikakve bolove, već suprotno, kaže da mu je ugodno. On je pravi ratnik", otkrio je trener Carlo Ancelotti na konferenciji za medije.

Umjesto Courtoisa, očekuje se da će na golu Reala biti Andrij Lunjin, golman iz Ukrajine koji je branio na posljednje četiri utakmice ovog tima.

Što se tiče Rüdigera, njemu je lijevo oko bilo potpuno zatvoreno i uopće ga nije mogao otvoriti nakon susreta protiv Šahtara, ali kako nije zadobio povredu kosti, uspio se oporaviti i želi igrati protiv Barcelone.

Podsjećamo, meč između Real Madrida i Barcelone igra se u nedjelju s početkom u 16:15 sati.