Nogomet
1

Alves: Mogao bih napustiti Barcelonu

Totalsport
Dani Alves (Foto: EPA)
Dani Alves (Foto: EPA)
Desni bek Barcelone i brazilske nogometne reprezentacije Dani Alves izrazio je sumnju u svoju dalju budućnost u katalonskom klubu.

Alves je u Barcelonu stigao 2008. iz Seville i otad je osvojio pregršt trofeja, među kojima i četiri naslova španskog prvaka, dvije Lige prvaka i dva Svjetska klupska prvenstva. Ali u posljednje su vrijeme, nakon ispadanja od Atletica u četvrtfinalu Lige prvaka i poraza u finalu Kupa kralja od Reala, Brazilca jako zaboljele medijske kritike na račun tima.

"Vrlo je teško dobiti priliku igrati za Barcelonu, a sviđalo se to ljudima ili ne ja sam dio historije ovog kluba. Potrebna mi je energija, to je ono što me motivira. Ja sam osjetljiva, emotivna osoba i uvijek sam bio takav. Zaista vjerujem u energiju i živim od energije. Ako počnete stvarati negativnu energiju stvari jednostavno ne teku. Ako se ta energija ne promijeni vjerovatno ću otići jer to čovjeka iscrpljuje. Ako ću ostati ovog ljeta mora doći do promjene energije", rekao je Alves za RAC1 .

Okrenuo se tada Alves borbi za naslov španskog prvaka. U dva preostala kola do kraja sezone katalonski sastav ima priliku osvojiti naslov ukoliko pobijedi Elche u gostima i Atletico Madrid na Camp Nou.

"Ako ne osvojimo naslov ova će sezone biti katastrofa. Dobijamo previše prilika, a ne smijemo dopustiti da nam prilike izmaknu. Vjerujem ovoj ekipi 100% i garantiram da ih nećemo razočarati".

Podijelio je Alves i svoja razmišljanja vezana uz Neymara i medijsku buru koja se podigla oko njegove odštetne klauzule u visini od 57 miliona eura.

"Vrlo se čudne stvari događaju ovdje. Real Madrid je želio platiti 100 miliona eura za Neymara, Barça ga dovede za 57 miliona i onda ljudi kažu da je to nevjerovatan iznos. Ono što je nevjerovatno je da je došao ovdje kada je imao ponudu od 100 miliona.