Nakon otkaza Janjoša
0

FOTO / Almir Turković privremeno vodi ekipu FK Sarajevo

Piše: A. Jahić
Press konferencija FK Sarajevo (Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis)
Press konferencija FK Sarajevo (Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis)
Almir Turković će privremeno voditi ekipu Fudbalskog kluba Sarajevo dok Uprava kluba ne nađe zamjenu, saopćeno je danas na press konferenciji ovog kluba. Ime novog trenera se danas nije spominjalo.

Almir Turković, pomoćnik Mehmeda Janjoša, trenera koji je jučer podnio ostavku, vodit će FK Sarajevo dok se ne pronađe odgovarajuća zamjena.

Uprava kluba danas je prihvatila ostavku Janjoša, koji će ostati u klubu, no još uvijek nije poznato koju će funkciju obavljati.

Ekipa fizički nespremna

Janjoš je na današnjoj pres konferenciji rekao da je zbog loših rezultata u proljetnom dijelu sezone podnio ostavku.

"Postoji mogućnost da sam napravio slabu procjenu što nisam doveo pojačanja, ali bih opet izabrao iste igrače", kaže Janjoš koji je čestito podnio ostavku.

On je priznao da je ekipa loše fizički pripremljena tokom pauze govoreći da su urađene iste pripreme kao pred početak ove sezone.

"Postoji mogućnost da je ekipa loše pripremljena. Nemoguće je promijeniti 20-ak igrača", rekao je Janjoš.

Mehmed Janjoš (Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis)
Mehmed Janjoš (Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis)
Nakon ponovljene utakmice između Slobode i Sarajeva, trener tuzlanskog tima je za portal Sarajevo-x.com rekao da je "Sarajevo djelovalo kao da nema snage."

Bordo tim, jedan od kandidata za osvajanje titule fudbalske Premijer lige Bosne i Hercegovine, loše je startovao u proljetnom dijelu sezone. U tri gostujuće utakmice igrači tima sa Koševa su poraženi, dok su u pobijedili obje domaće utakmice, što je bio razlog da Mehmed Janjoš podnese ostavku.

Šuman: U upravi smo Bašić i ja

Janjoš je ekipu FK Sarajeva preuzeo u januaru 2009. godine, te izborio nastup u Evropskoj ligi. Tada je bordo tim na evropskom frontu imao zapažene rezultate, a malo je nedostajalo da se plasira u grupe Evropske lige. U tome ih je spriječila ekipa Cluja iz Rumunije u četvrtom pretkolu.

Turkovića u narednom kolu očekuje vrlo teško gostovanje u Laktašima. Naredni četvrti gostujući poraz bi mogao dovesti u pitanje i izlazak u Evropu.

Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Predsjednik FK Sarajeva Hajrudin Šuman je rekao da će ubrzo biti održana Skupština kluba kada će biti poznato hoće li doći do promjena u strukturama kluba ističući kako najveći dio posla pao na njega i Mensuda Bašića, potpredsjednika kluba.

Navijači Sarajeva, popularne "Horde zla", su igračima, treneru i svim strukturama u klubu za ovu sezonu postavili jasan cilj - osvajanje prvog mjesta u Premijer ligi.