Nogomet
43

Alihodžić: Ova utakmica je bila prekretnica; Alispahić: Neko će zbog grešaka ispasti iz ekipe

Piše: E. M.
Haris Alihodžić (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Haris Alihodžić (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Nogometaši Čelika i Željezničara večeras su na Bilinom Polju 90 minuta igre zaključili rezultatom 1:1 što je sudeći prema izjavama trenera obje ekipe realan rezultat.

Fudbalski klub Željezničar danas je sa klupe vodio Haris Alihodžić koji se nakon 90 minuta igre na Bilinom Polju zahvalio Čeliku na dobrodošlici i korektnosti te je pohvalio i sudije koji su bili na visini zadatka.

"Prvo poluvrijeme je bilo dosta loše jer smo i Čelik i mi imali po jednu priliku, a u drugom poluvremenu smo krenuli ofanzivnije. Imali smo šanse, postigli smo pogodak i kada smo očekivali da ćemo u Sarajevo se vratiti sa tri boda, desi se ta katastrofalna greška pa se vraćamo uskraćeni za dva boda", izjavio je Alihodžić te se zahvalio navijačima koji su vodili ekipu kroz čitavu utakmicu.

Menadžer kluba smatra da je nakon tri poraza i promjene šefa stručnog štaba FK Željezeničar večeras u Zenici pokazao pravo lice te da u narednom periodu očekuju bolje rezultate.

"Ova utakmica je bila prekretnica i sada očekujemo napredak", dodao je Alihodžić.

Kemal Alispahić (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Kemal Alispahić (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)

Kemal Alispahić nakon utakmice zadovoljan je sjeo na stolicu u konferenciju salu Bilinog Polja, ali nije štedio svoje igrače koji su napravili grešku ispred svog gola.

"Nije sporno da je Željo imao inicijativu jer u prvom poluvremenu nismo igrali taktički dobro. Popović nije odigrao kako sam želio da igra, a Željo je imao svoje prilike. Očekivali smo prekide kako bi možda Smriko postigao gol, ali da je Brković pogodio škaricama siguran sam da bismo dobili utakmicu", kazao je Alispahić.

Šef stručnog štaba NK Čelik smatra da greška Željezničara kod penala za Čelik nije veća od greške koju su oni uradili ispred svoga gola.

"Katastrofalnija je naša greška kod gola i mislim da će neko ispast iz ekipe zbog toga jer ne mogu to više tolerisati. Niko nam nije dao gol iz akcije, ja znam šta nama fali, ali mi nemamo bolje. Ovo je vrhunski rezultat za Čelik i nijedan veliki tim nije nadigrao Čelik i neće ga ni nadigrati", poručio je Alispahić.

Šef struke NK Čelik na kraju konferencije je kazao kako ovakvom timu Čelika treba odati priznanje za posao koji su uradili, ali da će isto tako u narednim susretima kada se vrate povrijeđeni igrači Čelik pokazati zube i borbu.