Nogomet
26

Alaim: Naša škola za golmane ponudit će vrhunske uslove svim polaznicima

Piše: Edin Isanović
Muhamed Alaim (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Muhamed Alaim (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Muhamed Alaim, nekadašnji čuvar mreže FK Sarajevo i bivši reprezentativac BiH, u okviru Centra za sport i rekreaciju pokreće školu za golmane. Za Klix.ba naglašava da će priča krenuti krajem ove ili početkom naredne godine.

"To planiramo već duže vremena, šest ili sedam mjeseci, ipak, zbog mnogo obaveza nisam imao slobodnog vremena da se posvetim toj ideji. Sada je ovo idealna prilika jer se završava sezona. Želim ponuditi nešto što sam naučio od ljudi koji nešto znače u golmanskim krugovima. Planirano je da na početku bude samo škola za golmane, a sa polaznicima će raditi stručne osobe koje znaju svoj posao. Tako ćemo krenuti, a od odziva zavisi šta će se dalje dešavati", kaže Alaim za Klix.ba.

Dodaje da će uslovi biti vrhunski.

"To što ćemo mi ponuditi, mislim da ne može niko drugi. Sve će biti organizovano u Centru za sport i rekreaciju. Radit će se u popularnom FIS-u i na stadionu Koševo, na glavnom i pomoćnim terenima. Imamo i teretane, odnosno polaznicima će biti na raspolaganju sve na jednom mjestu. Imamo mnogo škola sporta, ali sada pokrećemo nešto novo. Planirano je da se u budućnosti radi i individualno sa članovima", ističe čovjek koji je svojevremeno stajao među stativama Bordo tima.

Popularni Ale ističe da će se raditi u starosnoj dobi od pjetlića pa sve do veterana.

"Ko god se prijavi bit ćemo mu na raspolaganju. Treninzi će biti odvojeni u zavisnosti od godina. Početnici kreću od nule, a takmičari će imati svoj program. Svi će biti zadovoljni i sretni. Definisat ćemo još nekoliko detalja i sve će biti zvanično objavljeno naredne sedmice. Usaglasit ćemo termine, a odredit ćemo se prema godištima i radit će se u dvije smjene ako bude potrebe. Imamo vrijeme, imamo stručne osobe i težit ćemo da ponudimo ono što smo kroz život i iskustvo stekli. Nadam se da ćemo vremenom izbaciti nekog vrhunskog golmana. Bio bih sretan da prenesem svoje znanje koje sam učio od velikih golmanskih imena poput Envera Lugušića i Refika Muftića", zaključio je Alaim.

Zainteresovani se mogu javiti na broj telefona 033/268-760.