Premiership
0

Ahmedhodžić predvodio Sheffield do važne pobjede, Liverpool ponovo lider

N. K.
Novo slavlje Ahmedhodžića i ekipe (Foto: Sheffield United)
Nogometaši Liverpoola pobijedili su na Anfieldu u 24. kolu Premiershipa ekipu Burnleyja rezultatom 3:1 te su se tako vratili trijumfima nakon što su izgubili u prošlom kolu od Arsenala.

U prvih pola sata utakmice nije bilo pogodaka, a onda je Diogo Jota doveo Liverpool u vodstvo nakon asistencije Alexander-Arnolda. U posljednjoj minuti prvog dijela O'Shea je izjednačio.

Burnley ipak nije izdržao u nastavku utakmice. Posebno raspoložen bio je Elliott koji je bio najveći krivac za novi vodeći pogodak kojeg je postigao Diaz, a onda je i asistirao Nunezu za konačnih 3:1. Golove pogledajte ovdje i ovdje.

Liverpool je današnjom pobjedom prestigao City i ponovo je prvi na tabeli s dva boda više od Građana, ali i jednom odigranom utakmicom više. S druge strane, Burnley je na pretposljednjem mjestu. U narednom kolu Liverpool gostuje Brentfordu, dok će Burnley ugostiti Arsenal.

Važnu pobjedu danas je ostvario Sheffield United kojeg je kao kapiten predvodio reprezentativac Bosne i Hercegovine Anel Ahmedhodžić. Naime, Sheffield je slavio u gostima protiv Lutona rezultatom 3:1 te se vratio u igru za opstanak u Premiershipu.

Golove za Sheffield su postigli Archer, McAtee i Vini Souza, dok je počasni gol za domaće postigao Morris iz penala.

Rezultati:

Fulham - Bournemouth 3:1

Liverpool - Burnley 3:1

Luton - Sheffield United 1:3

Tottenham - Brighton 2:1

Wolves - Brentford 0:2

Tabela: