Potvrda sukoba
6

Aguero se svima zahvalio na podršci, osim selektoru Sampaoliju

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Napadač reprezentacije Argentine Sergio Aguero javno se zahvalio svim navijačima, saigračima i članovima koji su bili dio ekspedicije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a zanimljivo, u pomenutoj poruci nije spomenuo ime selektora Jorgea Sampaolija.

Već danima se u Argentini priča da će ovaj bivši trener reprezentacije Čilea i Seville napustiti klupu Gaučosa, posebno nakon neuspjeha u Rusiji, a upravo je Aguero poslije utakmice sa Hrvatskom kratko odbrusio da ga ne zanima previše šta selektor misli.

Tri dana nakon ispadanja sa Svjetskog prvenstva, Aguero se zahvalio svima onima koji su podržavali Argentinu, a u poruci uopšte nije spomenuo selektora Sampaolija.

"Vrijeme je da se zahvalim. Moj sin, porodica i prijatelji su me bodrili svaki dan, došli su u Rusiju da nam pruže podršku. Hvala svima onima iz Argentine i drugih zemalja koji su navijali za nas tokom Mundijala, a iznad svega hvala mojim saigračima koji su najbolji na svijetu što su ostavili posljednji atom snage u svakoj utakmici. Hvala doktorima, fiziotarapeutima i ekonomima što su bili dio sjajne ekipe. Nastavljamo da se borimo zajedno. Volim te Argentina", napisao je Aguero.

Pojedini mediji u Argentini pisali su da bi selektor Sampaoli u narednim danima mogao postati bivši, a još uvijek se ne zna ko će u budućnosti s klupe voditi Gaučose.