Težak protivnik
18

Aguero biranim riječima govorio o Van Dijku: Nije brz? Ja napravim 50, a on dva koraka

K. H.
Kun Aguero (Foto: EPA-EFE)
Kun Aguero (Foto: EPA-EFE)
Napadač Manchester Cityja Kun Aguero u superlativu je pričao o štoperu Liverpoola Virgilu Van Dijku koji se u dresu Redsa afirmisao u jednog od najboljih defanzivaca na svijetu.

Aguero kaže da je protiv štopera Liverpoola jako teško igrati zbog brojnih kvaliteta koje posjeduje, a otkrio je i da, iako se čini da nije toliko brz, njegov dugi korak pravi razliku na terenu.

"Svi znmo da je Van Dijk jedan od najboljih defanzivaca na svijetu. Fizički je snažan, visok i nevjerovatno je građen", kazao je Aguero pa nastavio:

"Van Dijk je izuzetno jak u igri jedan na jedan. Ponekad izgleda kao da nije brz, ali jeste. Ima duge noge i pravi velike korake, njegova dva koraka izgledaju kao mojih 50. Ono što je najvažnije, on donosi pametne odluke, igra veoma pažljivo i strpljivo, zbog čega je mnogim napadačima teško igrati protiv njega", istakao je Aguero.

Van Dijk je nakon dolaska u Liverpool postao prvak Evrope jer su Redsi 2019. godine osvojili Ligu prvaka, a ove godine trebao bi osvojiti i titulu na Anfieldu, prvu nakon 30 godina, pa se već sada s razlogom može reći da je ovaj nogometaš znatno pojačao ekipu Jurgena Kloppa.