Nogomet
8

Agent: Yaya Toure odlazi iz Cityja

Totalsport
Yaya Toure
Yaya Toure
Svega dva dana nakon što je osvojio naslov prvaka Engleske s Manchester Cityjem, Yaya Toure (29) već razmišlja gdje će nastaviti karijeru iduće sezone, iako još ima važeći ugovor naredne dvije.

"Napravio je sve što je mogao za City, a sada mu je potrebna nova motivacija u karijeri", rekao je igračev menadžer Dimitri Seluk.

"Ne bi puno koštao. Ima još dvije godine ugovora sa Cityjem, ali klub može napustiti već na kraju iduće sezone po Websterovom pravilu."

Toureov menadžer tvrdi da bi njegov pulen najradije karijeru nastavio, a kasnije i okončao, u klubu za koji je igrao između 2007. i 2010. godine – Barceloni.

"Toure bi mogao potpisati za mnoge velike klubove poput Chelseaja i Bayerna. Međutim, on bi najviše od svega volio da se u utrku uključi i Barcelona. Još nisam razgovarao s trenerom ili predsjednikom, ali oni znaju za njegovu situaciju. Ako žele razgovarati, nema problema", rekao je Toureov menadžer, koji je nakon toga otvorio vrata i najljućem rivalu katalonskog kluba.

"Ne znam da li je Real Madrid zainteresovan, ali znam da je Toure bio zanimljiv Mourinhu kada je ovaj preuzimao Inter. Međutim, tada je Yaya bio Barcelonin i nije bilo šanse da prijeđe u Inter", zaključio je Seluk zanimljiv razgovor za radijsku stanicu Ona.