Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne postoji Ekvatorska Gvineja, već samo Ekvatorijalna Gvineja. Je.b.a.l.i. vas više Bjelokošćani. Kaže se igrači Obale Bjelokosti, ili još pravilnije, igrači Obale Slonovače. Treba vam lektor pod hitno, a s obzirom na šta liči ovo što pišete, primjereniji bi bio KOLEKTOR.
I treba tako, koji su oni faktor. Nepismeno, neobrazovano, nedgojeno, samo sto trckara za loptom ima milione. A kada treba dati intervju ne znaju dvije sastaviti!!!! Profesori, vatrogasci, doktori, koji obrazuju omladinu, spasavaju zivote manje zaradjuju, od nekog ko suta loptu. Bruka i sramota.
@TM Ovo vise podsjeca na vas golubarnik pompezno nazvan stadionom. Kace Mercedes Arena?? hahahah
Upravo na to sam mislio, \"slonovaca\" je besmislen prijevod komunistickih obrazovnih emisija, samo pokusaj da stvore jedinstven jezik. Pravi prijevod bi bio Obala Bjelokosti, ili Obala Slonove Kosti...to nije ni hvatskije, ni bosanskije, nego cisto razumnije ;)
\"Slonovaca\" je sinonim za bjelokost, kojeg poznaju oni koji su puno citali knjige na srpskohrvatskom u Jugoslaviji. Moze se reci da je \"slonovaca\" bosanskija varijanta, a \"bjelokost\" hrvatskija.
@TM Ovo sa stakorima lici na tvoju stracaru u kojoj obitavas jadnice!
Da hoce stakori izjesti ove crncuge sve do jednog osim Drogbe
Zar se igra na Koševu?
Donekle se slazem. Samo, bjelokost su valjda kljove od slona, zbog kojih su slonovi zamalo pa istrjebljeni u proslom stoljecu. A sta je \"slonovaca\", da nisu poceli praviti i rakiju od slonova?
Kad ne smetaju štakori igračima Barcelone, ne znam šta se ovi bune? Normalno da nemaju uslove, kad im je domaćin jedna od najsiromašnijih zemalja, čak i prema afričkim standardima.
E baska su ovi jadnici iz Zambije milioneri, procitaj tekst pa onda komentarisi XD