Pred derbi
81

Adžem: Želimo tri boda, ali ni bod ne bi bio loš; Stanić: Igrat ćemo za gol više

Piše: E. B.
(Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
U nedjelju će u okviru 16. kola Premijer lige BiH na Grbavici biti odigran sarajevski derbi između Željezničara i Sarajeva.

Tim povodom organizovana je konferencija za medije Željezničara na kojoj su o derbiju govorili šef stručnog štaba Plavih Admir Adžem i prvotimac Srđan Stanić.

"Još jedan debi u nizu i veoma bitna utakmica za nas. U susret ulazimo u dobrom raspoloženju nakon veoma bitne pobjede nad Borcem. Dobra vijest je da su svi igrači zdravi i da nemamo suspendovanih igrača. Što se tiče Sarajeva, poznajemo jedni druge i nema tu nepoznanica. Bitno je ući u meč hladne glave, s puno želje i borbe. Neće biti potrebe posebno motivisati igrače, dovoljna im je motivacija što se radi o derbiju. Nadam se da će moji igrači pokazati ono što znaju i da ćemo uz podršku navijača slaviti pobjedu. Najvažnije je ne izgubiti, željet ćemo ići na tri boda, ali ni bod ne bi bio loš", rekao je Admir Adžem.

Pobjedu na derbiju priželjkuje i Srđan Stanić.

"Ovo je najveća utakmica u bh. nogometu i nadam se da će biti dobra utakmica, igrat ćemo za gol više. Vidjet ćemo kako će nam vremenski uslovi ići na ruku, ali očekujem dobru utakmicu. Imamo tri boda više od Sarajeva, naše ambicije su sami vrh tabele i nadamo se da ćemo trijumfovati", rekao je Stanić.

Susret Željezničar - Sarajevo igra se u nedjelju od 13 sati.