Trener Neftcija
59

Adrian Mutu na Grbavici: Gledao sam atmosferu, ali igrači se znaju nositi s tim

D. P.
Mutu upoznat s atmosferom na Grbavici (Foto: T. S./Klix.ba)
Mutu upoznat s atmosferom na Grbavici (Foto: T. S./Klix.ba)
Trener Neftci Bakua, ujedno i proslavljeni rumunski reprezentativac Adrian Mutu, najavio je utakmicu protiv Željezničara koja će se sutra odigrati na Grbavici.

Željezničar u drugom pretkolu Konferencijske lige sutra dočekuje Neftci Baku, a to donosi i zanimljivo ime. Nekadašnji napadač Chelseaja, Intera i Juventusa te legenda Fiorentine Adrian Mutu predvodi Neftci kao trener.

Mutu je preuzeo azerbejdžanski klub prije dvije sedmice, a najavio je da, uprkos situaciji u klubu, želi ostvariti trijumf i proći u treće pretkolo.

"Drago mi je što sam ovdje. Ovo je vrlo bitna utakmica za nas. Suočavamo se s dobrim timom, protiv Dinamo Minska sam vidio da su vrlo radni i imaju nekoliko interesantnih individualaca. Naravno da će biti teška utakmica, ali bez obzira na to kakva je situacija, mi se nadamo pobjedi. Svakako da nas čeka dosta posla. Očekujemo da nam dođe nekoliko još igrača kako bi nam tim bio kompaktan i izbalansiran.", rekao je Mutu.

Legendarni Rumun se osvrnuo i na sjajnu atmosferu koja je očekivana za Grbavicu u svakom meču. Ističe da je vidio fotografije i snimke s utakmice protiv Dinamo Minska.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

"Vidio sam fotografije punog stadiona protiv Dinamo Minska, ali mislim da imamo igrače koji igraju u reprezentacijama i znaju igrati u sjajnim atmosferima. To je dobro za šou i za Željezničar. Ipak, mi se ne bojimo i uživat ćemo te se nadamo da se neće odraziti na sam nogomet", dodao je Rumun.

Za kraj, Mutu se osvrnuo i na to da dobro poznaje bh. nogomet te da je sličan rumunskom.

"Naravno da znam. U toku svoje karijere, a pošto se svi pripremaju na sličnim terenima, igrao je s ekipama u BiH. Vjerujem da su rumunski i bh. nogomet slični i tako sam upoznat s ovdašnjim nogometom", zaključio je Mutu.

Nakon konferencije za medije, nogometaši Neftcija odradili su trening na Grbavici. Utakmica se igra sutra s početkom u 21 sat.