Zvanično
64

Adnan Šećerović drugo pojačanje FK Sarajevo u januarskom prijelaznom roku

K. H.
Adnan Šećerović i Ismir Mirvić
Adnan Šećerović i Ismir Mirvić
Nogometaš Adnan Šećerović novi je igrač FK Sarajevo i on je Bordo klub dolazi kao drugo pojačanje u zimskom prijelaznom roku.
Vezni igrač je potpisao saradnju sa Bordo timom na dvije godine.

Prethodno je Šećerović igrao u Premijer ligi BiH za Tuzla City, Mladost Doboj-Kakanj, Željezničar, bijeljinski Radnik i tuzlansku Slobodu, a bio je i član Austrije Lustenau, Rode, MVV Maastrichta, Fortune Sittard i NEC Nijmegena. Karijeru je počeo u Slavenu iz Živinica.

Posljednji angažman imao je u Armeniji gdje je igrao za ekipu Pyunik, a prije toga je nastupao za Rigu i AEL.

Ovaj vezni nogometaš igrao je i za reprezentaciju BiH u prijateljskom susretu 2018. godine protiv Meksika kada je selektor Zmajeva bio Robert Prosinečki.

"Drago mi je što sam postao dio Bordo kolektiva i nadam se da ćemo zajedno ostvariti dobre rezultate, te da ću navijače učiniti ponosnim svojim igrama na terenu", istakao je Adnan Šećerović, igrač sa fudbalskim iskustvom iz nekoliko zemalja, kojeg krasi odličan pregled igre i smirenost koja je potrebna svakom timu.

Sarajevo želi igrati napadački fudbal, a Šećerović je važan čovjek za taj posao.

"Adnan je savršeno pojačanje u našem timu, kako na terenu, tako i u svlačionici jer je riječ o sjajnom karakteru, koji se ne boji preuzeti odgovornost, pogotovo u igri pod pritiskom, a upravo nam to u ovom trenutku treba", istakao je predsjednik FK Sarajevo Ismir Mirvić.

Iskusni krilni ofanzivac Asmir Suljić (30) nedavno je postao prvi igrač koji je pojačao Bordo klub u januarskom prijelaznom roku, a do dolaska Šećerovića klub je imenovao i novog trenera - makedonskog stručnjaka Aleksandra Vasoskog.

Vasoski je na klupi Bordo tima naslijedio Gorana Sablića koji se krajem decembra sporazumno rastao s ligašem s Koševa, nakon vrlo slabe polusezone u kojoj je Sarajevo zaostalo čak 20 bodova za liderom Zrinjskim.

Sarajevo će pripreme za drugi dio sezone početi prozivkom koja je zakazana za ponedjeljak 10. januar u 13 sati.