Nogomet
8

Admir Vladavić: Uz rani gol posao će biti mnogo lakši

Piše: A. M.
Admir Vladavić iz utakmice u utakmicu igra sve bolje. Istakao se u Veležovom sivilu na gradskom derbiju, da bi u srijedu sa dvije asistencije protiv Viteza, uz dvostrukog strijelca Hebibovića ponio epitet najboljeg igrača na utakmici.

Danas je na programu meč protiv slabašnog Radnika na kojemu bi sve osim pobjede Veleža bilo veliko iznenađenje.

“Ozbiljno shvatamo svaki meč i svakog protivnika, pa samim tim i Radnik. Ja iskreno ne volim igrati protiv ekipa koje ovdje dođu igrati klasični bunker i koje ne razmišljaju ni o čemu osim o odbrani svog gola. Nažalost, svaka druga utakmica nam u posljednje vrijeme donosi takve protivnike. Travnik i Drina su nas namučili, dok smo Vitez porazili bez problema u Kupu. Ne smijem zaboraviti Mladost koja nam je otkinula dva vrijedna boda”, prisjeća se Vladavić.

Danas se nada pobjedi svog tima. Smatra da bi rani gol u mnogome olakšao posao.

“Ako povedemo na vrijeme sve će biti mnogo lakše. Dobit ćemo samopouzdanje i postati raterećeni, dok će gost vjerovato psihički padati. Kada ne povedemo na vrijeme onda često dođe bespotrebna nervoza, a kada igraš sa nervozom i pritiskom onda je teže ostvariti rezultat koji želiš. Kako god, ja istinski vjerujem u još jednu pobjedu i priključak za vodećim klubovima”, optimističan je Vladavić.