Nogomet
291

Adilović: Nemanja nam je psovao majku balijsku, Bilbija: Eldin je kompleksaš

Klix.ba
Nemanja Bilbija i Eldin Adilović
Nemanja Bilbija i Eldin Adilović
Napadač Željezničara Eldin Adilović je u prilogu TV Hayat optužio napadača Borca i bivšeg kapitena mlade reprezentacije Nemanju Bilbiju da je igračima Plavih psovao "balijsku majku". Nogometaš Banjalučana je teške optužbe odbacio.

Adilović je u emisiji govorio o navijačkim neredima i nacionalističkim uvredama te skandiranjima na bh. terenima, a tom prilikom je optužio Bilbiju da je igračima Željezničara psovao "balijsku majku", kao i da navijači Borca konstantno skandiraju i na nacionalnoj osnovi vrijeđaju svoje goste.

"Nemanja Bilbija, koji je nosio grb BiH i bio kapiten mlade reprezentacije, psuje igračima 'balijsku majku' na terenu. Ružno je gledati utakmicu kada igramo u Banjoj Luci zbog povika s tribina 'balije', 'turci', 'ubij zakolji da balija ne postoji'... i to je više puta prošlo nekažnjeno", izjavio je Adilović.

Bilbija je demantovao optužbe na svoj račun i dodao da je i ranije bio meta lažnih optužbi kako bi izgubio kapitensku traku te da Adilovićeve riječi nemaju veze s istinom.

"Morao sam demantovati kompleksaša Adilovića, jer kad god sam u Banjoj Luci, oko mene se diže hajka, pričaju se neistine. Imao sam problema i kad sam bio kapiten reprezentacije, imali su želju da mi skinu kapitensku traku. Svi su ljubomorni na nečiji uspjeh, a ja da sam govorio što Adilović tvrdi ne bih se borio za mladu reprezentaciju četiri godine i radovao se svakom svom golu i golovima mojih drugova. Kako to da nemam problema sa Kvesićem, Čolićem, Stanićem, Zolotićem?! Ne znam zašto se to sada povlači, ja bih trebao onda svaku utakmicu davati izjave medijima. Ne spuštam se na taj nivo. Neka Eldin gleda svoja posla, ima pozdrav iz prelijepe Banje Luke", izjavio je Bilbija.